Sageli on vaja vaid oma harjumustest välja murda ning proovida uusi asju. Vahel piisab väikestest lihtsatest muutustest, nagu näiteks valge pasta vahetada täisterapasta vastu, valge riis naturaalse riisi vastu, kartulipudrupulber kartuli vastu ning magustatud jogurt naturaalse jogurti vastu. Oluline on ka teha korraga väikesi muutusi, mitte pöörata elu koheselt kardinaalselt pea peale, sest siis on oht, et inimene tüdineb ning langeb kergemini tagasi vanale rajale.

Oluline on teha juba poes õigeid valikuid ning peagi hakkab see mõjutama ka kaupluste kaubavalikut. Kui inimesed valivad tervislikke toite, suureneb peagi ka nende valik, näiteks langeb magustatud jogurtite pakkumine ning selle asemel asuvad tootjad välja mõtlema erinevaid naturaalseid piimatooteid, mis on kasulikumad nii täiskasvanutele kui eriti lastele, kellele ostetakse suhkru- ja e-aineterikkaid värvilisi jogurteid.

Pööra tähelepanu ka oma toiduvalmistamisele, söö end vormi, mitte ära piitsuta end vormi. Maitsev ja tervislik toit muudab ka meele rõõmsaks. Kuid vahel on vaja julgeda proovida ka neid toite maitsta, mida kunagi varem söönud ei ole. Näiteks osta ube ning need hakklihakastele lisada, panna salatisse idusid või kallata naturaalsesse jogurtisse päevalilleseemneid.

Proovida makaronilõksust pääsemiseks kruupe, cous-cousi ja teisi teraviljatooteid, mis laiendavad tervislikku toidulauda ning võivad ootamatult paljude lemmikuks muutuda.

Ja salat ei tähenda vaid kurki ja tomatit paari salatilehega. Salati varieerimisel ning maitsvamaks tegemisel on lõputuid võimalusi. Näiteks ruccola-salat, frillica, idud, avokaadod, päikesekuivatatud tomatid, punane sibul, herned, mais, lisades sinna veel tuunikala või soolalõhet, grillkana, muna, täisterapastat ning maitsestades seda kõike laimimahla, oliivõli, balsamveiniäädika või maitsetaimedega, on tulemuseks maitsev ja toitev toit.

Eesmärgist kinni pidamisel on oluline osa lihtsusel ehk toiduvalmistamine peaks olema nii lihtne kui võimalik. Liiga raskeid ja keerulisi asju ei jaksa lõpuks keegi teha. Nippidena võib välja tuua külmutatud köögivilja kasutamise, ubade keetmise asemel võib neid osta konservina ning kohe toidule lisada, erinevate õlide proovimine salatite juures. Tervislik ei tähenda alati maitsetut ja igavat, proovige ning teie keha tänab teid selle eest.