Kõrvitsaseemneõli
Pressitakse kõrvitsaseemnetest, mis kuivatatakse, purustatakse ja röstitakse. Nii saadakse mahedamaitseline tumeroheline õli, mis on kergelt pähklimaitseline. Õli sisaldab tsinki ja seleeni ning omega3-rasvhappeid. Lisatakse värsketele salatitele, kala- ja lihatoitudele, sobib grillitud roogadega.
Saflooriõli
Saadakse takjataolise taime seemnetest. Neutraalsemaitsega õli, sisaldab palju K- ja E-vitamiini, mis aitab kaltsiumil talletuda luudesse ja hammastesse, hea seedimisele. Rafineerimata õli on kuldkollane, rafineeritud kahvatukollane. Kasutada võiks 1–2 tl toorest õli päevas.
Linaseemneõli
Üks suurima omega-3-rasvhapete sisaldusega taimeõli, hea kaltsiumi ja magneesiumi allikas. On antibakteriaalse toimega, hea seedimisele. Sisaldab hulga E- ja A-vitamiine ning teisi bioloogiliselt aktiivseid aineid. Spetsiifilise maitsega. Igapäevaselt võiks võtta 1–2 tl õli.
Kanepiseemneõli
Sisaldab samuti rohkelt tervisele vajalikke omega-3- ja omega-6-rasvhappeid. Väidetakse , et kanepiseemnetest saadav õli on ideaalse polüküllastumata rasvhapete tasakaaluga õli — omega-6- ja omega-3- rasvhapped on kanepiseemnetes vahekorras 3:1, mis on inimese organismile parim rasvhapete tasakaal. Sobib salatitesse, pastale, hommikuse pudru peal võisilma asemel või segatuna jogurti, keefiri, mahla või smuuti sisse.
Sarapuupähkliõli
Väga maitsev pähkline, suurepärase lõhnaga, hea kaltsiumi ja E-vitamiini allikas. Sobib juustudega (nt Parmigiano Reggiano), aga ka pasta- ja riisitoitudesse, mitmesugustesse salatitesse (puuvilja-, köögivilja- ja toorsalatid)ning toore kala ja lihaga (carpaccio). Võibkasutada ka vinegrettide või majoneesi valmistamiseks.