Pähklid on head vahepalad, sest on kasulikud, täidavad kõhtu, annavad energiat ning nii vajalikke ja kasulikke rasvaineid. Lisaks on neid kerge taskusse pista ja kaasa võtta, ilma et peaks muretsema riknemise, mahutavuse või muljumise pärast.

Pähklite tervislikud omadused teevad neist väga olulise toiduaine, mida kinnitavad ka paljud uuringud. Sisaldades kiudaineid ja kasulikke rasvu, muutuvad nad täiuslikuks südameravimiks, sest vähendavad kahjuliku LDL-kolesterooli hulka kehas. Mõned pähklid on ka väga valgurikkad, ületades selles isegi traditsioonilisi valgupomme linnuliha, kala ja loomaliha. Vitamiinide, mineraalide osas on neile ka raske vastu saada ehk veel üks argument, miks pähklite osa oma toidus suurendada.

Siiski ei ole täitsa ükskõik, milliseid pähkleid krõbistada. Ja isegi kui nad on kasulikud, tuleb nendega piiri pidada, sest nad sisaldavad üsna palju kaloreid. Uuringute järgi on tervislik kogus, mis mõjub kehale positiivselt, tarbida päevas umbes 65 grammi kreekapähkleid, 85 grammi maapähkleid või 100 grammi mandleid. Kui soovid mõnest ülekilost loobuda võiks kogus olla umbes 50 grammi pähkleid päevas
Pähklid on kõige kasulikumad naturaalsetena. Väldi soolaseid, röstitud, glasuuritud või mõnel muul moel töödeldud pähkleid, sest töötlemise käigus võib tervislik vahepala olla muutunud ebatervislikuks.

Näiteks õlis röstimise korral suureneb rasvasisaldus 15-20 protsenti, kuid vitamiinide ja mineraalide sisaldus jääb samaks. Soolaseks tegemise käigus suureneb võid 100 grammi pähkleid süües saada peaaegu 20% päevasest soovitavast soolakogusest.

Mee sees pähklite röstimine suurendab suhkrusisaldust, kuid kõik muu jääb samaks. Sama juhtub šokolaadiga kaetud pähklitega, mida süües saad ebavalikku rasva ja suhkrut, mis koormab organismi.

Allikas: Iform.se