Lisaks täiskõhutundele annavad need suutäied sulle ka olulisi vitamiine ja mineraalaineid.

1. ÕUNAD

Soomlastel on näiteks ütlemine, et üks õun päevas hoiab vöökoha vormis.
Looduslikult viljeldud õunadki on ostmist väärt - ennekõike neile, kes õunu koos koorega söövad. Koor aga on õuna väärtuslik osa, sisaldades pooled õunas olevatest kiudainetest. Lisaks veel rikkalikult rauda, magneesiumi ja C-vitamiini.

2. KANAMUNAD

Ühe uurimuse andmeil söövad need inimesed, kelle hommikueinesse kuulus kaks muna, päeva jooksul ligi 400 kalorit vähem kui need inimesed, kes sõid hommikueineks näiteks saiakesi. Muna sisaldab hulgaliselt vitamiine (A-, D-, E-, K ja B12), kuid ka rauda, joodi ning seleeni. Mõned munad sisaldavad tänu kanade toidule koguni omega-3-rasvhappeid.

3. LILLKAPSAS

Kõhnuja suurimad sõbrad on kõik need aedviljad, mis ei sisalda tärklist - neid võib koguni piiramatult süüa. Üks neist on lillkapsas, mis sisaldab lisaks C-vitamiinile ka vähiriski vähendavat ainet, sulforafaani. Ühe uuringu andmeil on just C-vitamiinil oluline roll selles, kui palju rasva põletatakse füüsilise treeningu vältel.
Kui sulle lillkapsas kohe kuidagi ei istu, siis võid vahetada selle näiteks spinati või spargelkapsa vastu.

4. VÄHERASVANE JOGURT

Uurimuse kohaselt langeb jogurtisööja kaal kergemini, kui piimatooteid põlgavatel inimestel. Jogurt võib olla maitsestatud, seda saab süüa näiteks kaerahelveste ja banaanitükkidega, kuid selle jogurti rasvaprotsent peaks jääma 0,5 ja 1,5% vahele. Piimatooted aeglustavad rasvade imendumisprotsessi.

5. KAERAHELBEPUDER

Hommikusöök on päeva tähtsaim eine - juba ainuüksi selle söögi söömine võib aidata sul kaalus alla võtta. Teadlased on täheldanud, et hommikuti reeglipäraselt söövatel inimestel on kaaluindeks märgatavalt väiksem. Kaerahelbepuder on mõeldud hommikusöögiks ennekõike oma kiudainerikkuse tõttu - kõht püsib kauem täis.Kui sul ei ole hommikuti alati aega pudru keetmiseks, sega helbed marjadega kokku ja söö koos jogurtiga või tee mõnus piimakokteil.

6. PÄHKLID

Mandlid, kreekapähklid jt. on suurepärane valik kõhnujale. Kuid kaloreid tuleks pähkleid krõbistades lugeda küll ja hoolega!

7. SUPID

Igati sobiv valik sulle, sest vesi toidu osana täidab kõhtu rohkem kui klaasist juues. Hea võimalus vähendada päevast kalorihulka. Et kõhtu kindlamalt täis saada, võiksid supi sekka panna näiteks ube.

8. KALA

Rootslased on välja uurinud, et need, kes sõid lõunaks kala, sõid õhtusäägiks märgatavalt vähe, kui need, kes sõid lõunaks liha. Seletus peitub nii kala maitses 8täidab kõhu kiiremini ja kauemaks) kui ka proteiini- ehk valgumääras.

9. BULGUR

Bulgur on kuuma auruga töödeldud, seejärel kuivatatud ja lõpuks purustatud täisteranisu, mis on populaarne Lähis-Idas. Valgu- ja süsivesikuterikkast bulgurist peavad lugu ka kogu maailma vegetaarlased. Sobiv alternatiiv pastale ja riisile.

10. SALATID

Kõhnumisega seostub sageli ainsa söögina salat. Kui see tähendab ka sinu jaoks rohelist lehtsalatikuhilat, millesse mõni üksik tomativii peidetud, siis pole ka ime, et dieet ebaõnnestub.
Salat on võimalus teha toidukorrast mitmekäiguline või mitmekülgsem. Teadlased on tõestanud, et salatit enne pearooga söönud katsealused sõid summana vähem kaloreid, kui need, kes ilma salatita peatoidu kallale asusid.Salateid on erinevaid - nii välimuse kui maitse poolest: klassikalisest jääsalatist maitsvamad on näitekd rucola ja isegi spinatilehed.