Peet taastab jõuvarusid, parandab enesetunnet ja annab energiat, seejuures tuleb aga silmas pidada, et peet soodustab ka kõhulahtisust ning uriini eritumist, viies endaga kaasa jääkaineid. Kui kombineerida peedimahla porgandi- ja mustsõstramahlaga, saab kokteili, mis väljutab organismist mürgiseid aineid.

Peet puhastab ka neerusid, maksa ja sapipõit, ergutades samas neerude ja maksa talitlust. Suure rauasisalduse tõttu sobib hästi kehvveresuse raviks ja profülaktikaks, aitab südame-veresoonkonda korras hoida.

Normaliseerib kolesteroolitaset, aitab kõrgvererõhktõve korral, sobib südame- ja ateroskleroosihaiguste profülaktikaks, parandab soolte peristaltikat, ohjeldab allergiat, aitab kilpnäärme alatalitluse korral jne. Seega võiks peet olla võimalikult tihti meie söögilaual, kas mahlana, keedetuna või ahjus küpsetatuna, salatis, supis, koogis või kokteilis.

Kuidas teha vana head kasukasalatit, ahjupeedisalatit ja imehead peedi-browniet loe ajakirja Mari värskest oktoobrinumbrist! Lisaks sellele leiad uuest ajakirjast ohtralt kasulikke nippe-nõuandeid parima koduleiva valmistamiseks!