Petersell tõstab silelihaskonna toonust emakas, soolestikus, kusepõies, sobib menstruatsioonihäirete korral. Sel taimel on meeste eesnäärme põletikuvastane toime, uriinieritust soodustav tursete puhul, sobib põiepõletiku, neerukivitõve puhul, uriinierituse häiretel. Öised voodimärgamised taanduvad, kui lastele antakse juua petersellitõmmist.

Peterselli tõmmist soovitatakse juua rasvumisel ja podagra puhul. Väga hästi mõjub värske mahl, eriti kõhnumise eesmärgil ja eesnäärmepõletiku ja -adenoomi korral. Lehtedest võib teha ka määret, milleks peenestatud lehed segatakse võiga. Seda salvi sobib kasutada allergia, haavandite ja haavade ravil. Kahjustatud nahale võib asetada ka lausa värskeid lehti.

Värske mahl koos juuretõmmise ja sidrunimahlaga kõrvaldab pigmendilaigud ja tedretähed. Juuretõmmis kaitseb nahka päevituse eest, mistõttu saab teda kasutada fotoallergia puhul päikesepõletusest hoidumiseks. Värsket mahla või purustatud lehti saab kasutada putukahammustustel, põletikuliste reaktsioonide vastu.

Petersell teeb ilusaks

Petersellis sisalduvad eeterlikud õlid on bakterite ja seente vastase toimega ning seetõttu aitab värske petersell ka infektsioonide ja akne vastu nii teena, toidus, kui naha peale petersellimahla hõõrudes. Akne puhul võid proovida peterselli-mee maski. Hõõru lusika abil kausipõhjas petersellilehti katki, nii et mahl välja pääseb ja lisa sinna veidi mett. Sega, kuni mesi muutub roheliseks ning määri seda siis näonahale, lastes mõjuda umbes 10 minutit ning loputa siis maha.