Igapäeva elu osadeks on kiirustamine tööle, laste kooli, lasteaeda ja trennidesse viimine ning lisaks veel söögi valmistamine, tervisliku toidu tegemine, taga kuklas tiksumas info suhkrulõksust ja transrasvadest… Nii võib tunduda, et poest ostetud lihapallid, vorstid ja kalapulgad on puhas mürk, kuid nii see muidugi ei ole. Oluline on, mida sinna kõrvale pakutakse, sest poolfabrikaatidest ju kogu toidukord ei koosne. Värskelt keedetud kartulid, tume riis, täisterapasta ning värske salat või aedviljad — ning hea söök on ongi koos. Ka poolfabrikaatide hulgas on asju, mis on kasulikud, näiteks verivorst ja verikäkk, sest sisaldavad palju rauda, mineraalaineid ja vitamiine.

Uuringud on näidanud, et vorst suurendab vähiriski, kuid seepärast ei pea tegema täielikku vorstikeeldu. Söö vorsti lihtsalt harva ning vali sort, mis sisaldab rohkem liha, vähem küllastatud rasvhappeid ning soola. Soolasuse hulga määramiseks jälgi naatriumi sisaldust: näiteks 0,5 grammi naatriumi 100 grammi kohta on liiga suur soolakogus, kuid 0,1 grammi 100 grammi kohta sobiv soolasus.

Laste tervise huvides on soovitatav pakkuda alati ka aedvilju. Isegi kui laps ei söö, siis ikkagi tuleks alati pakkuda ning ise süüa, sest nii proovib ta mingil hetkel ning harjub, et aed- ja köögiviljade söömine on kasulik .