“Meil on tõesti auto tagaosa täis sööki, mis on kodust kaasas — otse tootjatelt mahetalunike kaup, ka piima võtame Ärmalt kaasa,” seletab Ilves.
Tallinnasse toodud toidumoona jätkub perele nädalaks, kuid mõned ained on ostetud ka pikema varuga: näitkes 40 kg kaaluvad jahukotid.
Need seisavad siis Kadrioru elamises kööginurgas ja perenaine muudkui küpsetab — enamsti leiba, kuid vastavalt soovile ka saia.

Liha tuuakse Mulgimaa jahimehelt, piimatooted Pajumäe talust, kala võtab pere kaasa Pärnust siis, kui Tallinnast Ärma poole sõidetakse.

“Nädalavahetusel ma siis muudkui kokkan. Vahel teeb seda ka abikaasa, kuid enamasti kolin ma nii raamatute kui ka arvutiga kööki. Kui midagi keeb näiteks, saadan mõned meilid või loen. Ning tagasi Tallinna sõites on oma valmistoit kaasas,” rõõmustab Evelin.