Siin on mõned meie lemmikud:

Roheline tee

See sisaldab jätkuvalt kofeiini, aga palju vähem kui kohv. Lisaks sisaldab see ka kasulikke antioksüdante, mis aitavad näiteks seedimist kiirendada.

Lagritsa tee

Lagritsa tee ei sisalda küll kofeiini, aga see aitab võidelda stressiga, varustab sind energiaga ja samas rahustab meeli. See on suurepärane taimetee ja ära muretse, selle maitse pole nii intensiivne nagu mustal lagritsal.

Kiudaineterikkad smuutid

See on suurepärane jook kõigile neile, kes tunnevad kella kolme paiku päeval, et tahaks kohe midagi magusat ampsata. Magusaisu tekib tõenäoliselt seetõttu, et su veresuhkrutase on väga madal ja su keha otsib kiiret abi. Sega nüüd kokku valgurikas smuuti kasutades näiteks pähklivõid ja kreeka jogurtit.

Ingverijuure tee

See maitseb küll üsna tugevalt, aga äratab sind ka üles! Ingver mõjub hästi seedimisele ja on seetõttu kasulik neile, kellel on pidevalt kõhuprobleemid ja nad ei saa kohvi juua, sest see ajab iiveldama. Võid osta ingveri teed pakikestena või keeta vett ja panna sinna sisse värsket ingverit koos sidruniga.

Kaarobi pulber

Kui sulle meeldib kohvi või kakao kreemjas maitse, proovi alternatiivina hoopis kaarobi ehk jaanikauna pulbrit. See pulber sarnaneb kakaole (vähem kibe) ja võid seda segada sooja piima sisse ning lisada magususe saamiseks ka pisut mett. See aitab kohviisu leevendada ja hoida ära ka päeva hilisemas pooles tekkiva magusaisu.

Nagu näed, on need üleval mainitud joogid väga erinevate maitsete, tekstuuri ja omadustega, aga nad sobivad kõik kohvi asendama. Vali see, mida tunned, et praegu kõige rohkem vajad!

Allikas: Kayla Itsines