Oluline on aga mitte mõelda, et nüüd on kõik läbi. Selle asemel tuleb
härjal sarvist haarata ning asuda tervislikumalt toituma.

Tavaliselt ei ole ülesöömise puhul kõige suurem probleem jõulutoidus, vaid
maiustustes, piparkookides ning kookides, mida inimesed endale tavapärasest
rohkem lubavad, sest on ju jõulud. Maiustustes ei ole aga vähem kaloreid
lihtsalt seepärast, et on jõulud.

Ülesöönud kehast lahti saamiseks on ainuke võimalus minna tervisliku elu
juurde. Söö korralik hommikusöök, mis sisaldab täisteraleiba ja putru.
Lõuna- ja õhtusöögi ajal söö suurem kogus köögivilja ning alusta pikkade
jalutuskäikudega.

Siit sulle ka üks mõnus ja kerge juurviljasupp 4-le:

Vajad:

200 g pastinaaki
400 g juursellerit
0,5 punast sibulat
2 tomatit
8 dl vett
1,5 spl puljongit
1 spl koort
soola
pipart
Ruccola salatit

Valmistamine:

Koori pastinaak ja juurseller, haki suurteks tükkideks. Koori ja tükelda
suurteks tükkideks punane sibul ja tomatid. Kuumuta rasv paksupõhjalises kastrulis, lisa sinna sibulad ja prae üks minut. Lisa juurde pastinaak, juurseller ja tomatid. Lisa vesi ning puljong, keeda vähesel tulel 20 minutit. Seejärel püreeste saumiksriga, lisa soola ja pipart, koor ning kaunista supp ruccolaga. Head isu!