Mandariinidest on palju kasu näiteks neile, kes kipuvad muidu soolase toiduga liialdama, sest need aitab kehast üleliigset naatriumi eemaldada. Lisaks on tsitrused tuntud ka kui head C-vitamiini allikad, nii ka mandariinid. C-vitamiin aitab tugevdada immuunsust ning hoiab meid pimedal ajal erksana. Mandariinis sisalduvad ka antioksüdandid, mis aitavad võidelda enneaegse vananemisega.

Lapseootel naistele sobib mandariin selle foolhape (B9) sisalduse poolest aidates kaasa lootearengule. Lisaks on mandariin hea kiudaineallikas, sest 100 grammi sisaldab 1,8 grammi kiudu. See aitab kõhtu kauem täis hoida ning vältida suuri isusid. Samuti sisaldavad mandariinid väärtuslikku beeta-karoteeni, mis on hea silmadele, südamele ja nahale.

Mandariin sobib hästi ka dieettoiduks, sest sisaldab vähe kaloreid. Sajas grammis mandariinis leidub vaid ligikaudu 50 kilokalorit.

Kuidas mandariine süüa?

Kui tahad mandariinidest maksimumi võtta, siis ära söö neid õhtuks. Siis ei ole kehal selliste süsivesikutega väga midagi peale hakata ning võib juhtuda, et üleliigne energia talletatakse kehasse rasvana. Kui mandariinid tekitavad sulle seedehäireid, proovi neid süüa toidukordadest eraldi.