Joote liiga palju karastusjooke
Umbes kaks kolmandikku aastas tarbitud glükoos-fruktoossiirupi hulgast tuleb jääteede, limonaadide või teiste karastusjookide manustamisest. California ülikooli teadlased on kindlaks teinud, et fruktoos manipuleerib meie aju viisil, mis tekitab kunstliku näljatunde. Nimelt tõkestab glükoos-fruktoossiirup leptiini nimelise hormooni tööd. See on hormoon, mis annab ajule märku, et kõht on täis.

Sööte liiga palju valmistoite
Konserveeritud toidud sisaldavad hulganisti kemikaali bisfenool-A (BPA), mis on Ameerika Veterinaar- ja Toiduameti poolt "kahtlaste ainete" nimekirja kantud. Kemikaali ületarbimise tagajärjel tekivad ebanormaalsed kõikumised leptiini tasemes, tuues kaasa näljatunde ja rasvumise, väidavad Harvardi ülikooli teadlased.

Te ei söö piisavalt hommikust
6764 inimese toitumisharjumuste jälgimine nelja aasta lõikes on andnud teadlastele piisavalt olulist materjali väitmaks, et need inimesed, kes sõid hommikusöögiks 300 kalorit, võtsid kaalus juurde peaaegu kaks korda rohkem kui need, kes sõid 500 kalorit. Põhjuseks peetakse korraliku hommikueinega kaasnevat veresuhkru taseme minimaalset tõusu. Stabiilne veresuhkru ja insuliini tase hoiab söögiisu kontrolli all.

Jätsite salati söömata
Paljud ameeriklased ei söö piisavalt rohelisi salateid. Rohelised salatid sisaldavad inimorganismile vajalikke B-vitamiine - folaate, mis aitavad depressiooni, väsimuse ja ülekaalulisuse vastu. Üks uuring on tõestanud, et kaalujälgijad, kelle organismi folaadi sisaldus on kõrge, kaotavad dieedi jooksul kaheksa ja pool korda rohkem kilosid kui need, kelle vastav näitaja on madal. Rohelised salatid sisaldavad ka ohtralt K-vitamiini, mis reguleerib insuliini taset ja leevendab näljatunnet. Kõige rohkem vitamiine sisaldavad Rooma salat, spinat, lehtkapsas ja punane salatsigur.

Te ei joo teed
Ameerika toitumisajakirja Journal of the American College of Nutrition uuringu kohaselt langetab musta tee joomine pärast kõrge süsivesikusisaldusega toidu söömist veresuhkru taset. Teadlased tegid kindlaks, et veresuhkru tase langes teejoojatel kahe ja poole tunni jooksul peale einestamist kümme protsenti, mis ühtlasi tähendab, et nälg neid niipea näpistama ei tule. Teadlased usuvad, et heade tulemuste taga on mustas tees sisalduvad polüfenoolühendid, mis takistavad korduva näljatunde tekkimist.

Teie organism vajab rohkem vedelikku
Näljatunde võib kogemata segi ajada dehüdratsiooniga. Kui tunnete ennast pärast söömaaega näljasena, siis jooge enne uut söögikorda ära klaasitäis vett ning veenduge, kas isu annab järele.

Teil on igav
Austraalia Flindersi Ülikooli teadlased on avastanud, et visuaalsed segajad võivad näljatunnet ohjeldada. Enese testimiseks kujutage ette krõbedat lihatükki: kui Te olete tõepoolest näljane, siis tundub Teile ka ettekujutus isuäratav. Vastupidisel juhul pole Te mitte näljane, vaid vaevlete tegevusetuse käes.

Allikas: www.menshealth.com