1. Ingver

Ingver on suur osa rahvameditsiinist. Ta on suurepärane külmetusepeletaja, kuid aitab ka siis, kui asi juba tõsisemaks läinud on. Seda võib tarbida nii kuivatatud ja jahvatatud kujul, kui ka täiesti värskena.

2. Rosmariin

Rosmariin on Vahemere äärest pärit okkaliste lehtedega ürt, mis on heaks antioksüdantide allikaks. Kasuta teda näiteks tomatisupi, leiva või lambaliha maitsestamiseks - ta sobib kindlasti suurepäraselt nende kõigi juurde. Samuti on ta heaks abimeheks, kui üritad kehast väljutada mürke. Kui tunned, et kõht pole korras või isu kadunud, siis joo rosmariinilehtedest valmistatud teed.

3. Kurkum

Kurkum on ingverimaailmast pärit ürt. See on see saladus, miks karritoitudel on ilus kollane värv ja kergesti äratuntav maitse. Ta on antioksüdant, mis aitab meie kehas aitab ta võidelda põletikuliste protsesside vastu.

4. Tšillipipar

Tšillipiprad sisaldavad kapsaitsiini, mis on tuntud valuleevendaja. Küll aga ära unusta, et nahaga kokkupuutel võivad nad põhjustada põletuse! Lisaks valule ajavad tšillipiprad ära ka kõiksugused seedeprobleemid.

5. Küüslauk

Suure väävlisisaldusega ja vänge tegelane sisaldab endas palju arginiini ja seleeni, mis mõlemad su tervisele pai teevad. Paljud uuringud on näidanud, et küüslaugu tarbimine aitab eemale hoida soole-, pankrease- ja rinnavähki. Samuti aitab ta kehast väljutada mürke.

6. Piparmünt

Piparmünti on kasutatud sadu aastaid, et leevendada gaasivalusid, krampe ja seedehäireid. Küll aga ei ole paljud teadlikud sellest, et ta aitab ka toidumürgituse vastu ning on hea lihaste lõdvestamiseks.

7. Kummel

Kummel on ka eesti rahvameditsiinis tuntud ja kasutatud - küll leevendab ta silmapõletikku, küll aitab ta unetuse vastu. Lisaks sellele aitab ta ka seedeprobleemide, lihastõmbluste ja kõhukrampide vastu.