Stressiga paremaks toimetulekuks, oma neerupealsete turgutamiseks ja närvisüsteemi tugevdamiseks on kasulikud pähklid, eriti mandlid, toored seemned ja nende õlid, avokaado, kaunviljad, värsked puu- ja köögiviljad, marjad. Ka kala ja mereannid — oomega-3 sisalduse tõttu —, taimetoitlastel linaseemned, kanepiseemned, avokaado.

Kehale on koormav ühte ja sama toitu päevast päeva seedida. Väga kerge on viia end pidevalt samade asjade söömisega toidutalumatuseni. Maailmas on umbes 350 tuhat erinevat söödavat taime. Seega ei saa sa kindlasti väita, et "muud varianti ju ei ole!". Proovi vähemalt neli järjestikust päeva erinevat toitu hommikuks, lõunaks ja õhtuks süüa. Vikerkaarevärvi taimede söömine igapäevasalt kindlustab meie organismile peaaegu kõik erinevad toitained, mida meie keha eluspüsimiseks ning stressiga toimetulekuks vajab.

Söö regulaarselt. Kolm suuremat toidukorda ja kaks vahepala! Pikad pausid söögikordade vahel teevad sind väga näljaseks ja põhjustavad suuri veresuhkrutaseme kõikumisi.

Mahetoit on olulisel kohal stressiga võitlemisel, kuna orgaaniliselt kasvatatud taimed sisaldavad umbes 30 korda rohkem toitaineid kui seda teevad keemiaga ülepuistatud isendid. Eelista seda, mis tuleb sinu enda või su naabri aiast!

Kui oled ostmas oma toitu poest, siis pea meeles olulist mantrat: vali võimalusel esimesena alati värske toit, mida ei ole külmutatud, kuumutatud, soolatud, magustatud, pastöriseeritud, konsentreeritud, suitsutatud ega marineeritud ning rikastatud ainetega, mida sa ei suuda normaalselt väljagi hääldada.

Väldi stimulante. Stressis inimene on varmas haarama stimulantide järgi nagu kohv või kõrge rasva- või suhkrusisaldusega tooted. Need toidud tõstavad stressihormoonid lakke ega lase neil alla tulla.

Joo vett! Vesi niisutab kogu su keha ja aju, aidates sul stressitekitavates situatsioonides paremini hakkama saada. Parim valik on kehatemperatuuril vesi.

Allikas: Kehakeel