Muidugi pole olemas imetoitu, mida süües saaks korraga kätte kõik eluks vajaliku. Sellegipoolest leidub toite, mida võiks alati üritada rohkem süüa: puu- ja juurvilju, kaunvilju ning erinevaid teraviljatooteid. Südamesõbralike toiduainete TOP 10 kindlad kandidaadid on:

Brokkoli: sisaldab palju C vitamiini, beetakarotiini ja foolhapet, tugevdab immuunsussüsteemi ja luustikku. Asenduseks sobivad ka pea- ja lillkapsas.

Melon: rohkelt A ja C vitamiine ning beetakarotiini, mis puhastab keha mürkidest ja kaitseb seetõttu ka vähi eest.

Oad ja herned: raua, foolhappe, kiudainete ja taimsete rasvade allikad. Alandavad kolesteroolitaset ja kõrget vererõhku, tasakaalustavad vere suhkrusisaldust. Taimseid rasvu saab ka polüküllastamata rasvu sisaldavatest õlidest (nt päevalilleõli) ja taimsete rasvadega rikastatud margariinidest.

Kartul: sisaldab kasulikke A ja C vitamiine, beetakarotiini, kaaliumit ja kiudaineid.

Lõhe, tuunikala, vikerforell: luustikule, nahale ja küüntele-juustele tarvilikud omega-3 rasvad.

Spinat, lehtkapsas: rohkelt A ja C vitamiine, beetakarotiini, kaltsiumit, foolhapet, kiudaineid; aitab ära hoida ka vanusest tingitud pigmendilaikude teket.

Apelsin: vitamiin C, foolhape ja kiudained tugevdavad südant. Asendada võib ka sidruni, greibi ja laimiga.

Tomat: lükopeeni allikas, mis on kasulik vähi ja veresoontehaiguste ennetamiseks. Lisaks tugevdab naha kaitsevõimet päikesekiirguse vastu.

Teraviljad, -leivad ja -helbed: palju B vitamiine ja kiudaineid. Julgelt tasuks proovida nii kaera-, täistera-, nisu-, odra- kui rukkihelbeid, pruuni riisi, hirssi, tatart.

Sojaoad ja teised sojatooted: sisaldavad B vitamiini, kiudaineid ja taimeõlisid, aitavad ära hoida vähki ja südamehaigusi, leevendavad menopausi hädasid.