Tšiiaseemned sisaldavad umbes 40% väärtuslikke taimerasvasid ja umbes 20% valke, suures koguses kiudaineid, antioksüdante, vitamiine (A, B1, B2, B3) ning mineraalaineid, eriti kaltsiumit magneesiumi, rauda ja tsinki.
Terje sõnul võib tšiiaseemneid kirjeldada kui “paremat linaseemet” selle samasuguse geelja konsistentsi ja soolestikku hellitavate omaduste tõttu, kuid tšiiaseemnete toitaineterikkus on linaseemnest märgatavalt suurem. Neid pole ka vaja jahvatada nii nagu linaseemneid.
Neid võib lisada salatitele, putrudele, suppidele, magustoitudele või süüa eraldi toiduna. Tšiiaseemneid võib kasutada ka pudingite ja tarretiste tegemiseks. Selleks tuleks need jätta mõneks ajaks vette seisma.
Maka juur on nii toit kui ka ravim
Maka parandadab sportlikke saavutusi, tõstab vitaalsust, tugevdab immuunsüsteemi, mõjub antioksüdatiivselt ning tõstab toonust ehk mõjub kroonilise väsimuse vastu väga hästi.
Maka juur on seksuaalenergia allikas. “Mida vanemaks inimene saab, seda rohkem väheneb liibido ja meestel võib väheneda sperma kvaliteet. Erinevad uuringud on tõestanud, et maka mõjub positiivselt ka seemnerakkude arvukusele ja aktiivsusele,” soovitab Terje proovida.
Klorella on üherakuline magevee rohevetikas, mis sisaldab rohkelt klorofülli, proteiini ja vitamiine, ning märkimisväärselt rauda ja kaltsiumi. Suurepärane toidulisand sportlastele ja on hea organismi tugevdamiseks.
Spirulina aitab pärmseene infektsiooni puhul
Spirulina toetab tervisliku mikrofloora arenemist soolestikus ning sel moel aitab ka pärmseene infektsiooni kontrolli all hoida. Kuivatatud spirulina sisaldab keskmiselt 60% valku ning kõiki asendamatuid aminohappeid. See on valgusisalduse poolest parem kui enamik taimseid valguallikaid, kuid võrreldes loomse valguga on selles veidi vähem mõningaid aminohappeid.