Nõges puhastab organismi, viies kehast välja liigset vedelikku ja vähendades turseid, aidates nii kaasa ka kaalu langetamisele.

Hinnatud ravimtaimena aitab nõges paljude haiguste korral, leevendades põletikke ja alandades palavikku.

Nõgesetee puhastab verd mürkainetest, korrastab ainevahetust, toimib üldtugevdavalt, annab mitmeid vitamiine ja toob tagasi kadunud söögiisu.

Nõges annab jõudu ja puhastab verd, tugevdab vereloomet ja parandab vere hüübimist — seda kasutatakse siis, kui verenäitajad on halvad ja väsimus kimbutab.

Nõges toimib põletikuvastaselt seede- ja hingamiselundite häirete puhul — viies organismist välja kusihapet, leevendab ta reumat, fibromüalgiat ja podagrat.

Nõges sisaldab rikkalikult räni ja atsetüülkoliini, mistõttu teda kasutatakse allergiate puhul nii profülaktikaks kui ka raviks.

Nõges sisaldab ka palju kaltsiumi, sobides hästi piima mitte tarbivatele ja osteoporoosi põdevatele inimestele ja lastele luuvalu puhul.

Nõgeses sisalduv atsetüülkoliin ergastab ajutegevust ja parandab mälu. Nõges tugevdab ja toetab neere ning leevendab hemorroide; välispidiselt parandab naha epiteelkudesid, elavdab ainevahetust ja vereringet ning aitab leevendada psoriaasi.

Lisaks tugevdab nõges juukseid ja küüsi ning elustab neid, stimuleerides ühtlasi juuste kasvu.

Kõige krooniks lisab nõges energiat ning suurendab seksuaalset aktiivsust (potentsi) ja elujõudu.

Loe siit: