See võimas juur on täidetud võimsate omadustega, mis tähendab, et see on palju rohkemat, kui lihtsalt üks sushi kõrvale pakutav maitsev toit.

Tõestatud kasu

Lisaks selle, et ta aitab külmetusest vabaneda — eriti merehaigusest — ja leevendab ka rasedatel naistel iiveldust, võiks seda tarbida ka pärast trenni. Miks? Ingver aitab vabaneda lihaspingest pärast intensiivset füüsilist tegevust ja leevendab ka osteoartriidi all kannatavate inimeste valusid. Ingver mõjub hästi ka südamele.

Parim viis, kuidas ingverit tarbida

Soovitame sul lisada värsket ingverit näiteks mahladele ja smuutidele, kuuma teele ja jääteele või hoopis salatikastmesse, marinaadi, mereandideel või läätsesuppi. Magusasõprade rõõmuks sobib ingver hästi ka magustoitudesse.

Mida veel peaksid teadma?

Alla kaheaastastele lastele ingverit anda pole soovitatav. Ka täiskasvanud võivad ingverit üle tarbida, mistõttu ka selle toidu puhul tasuks mõelda mõõdukusele. Seda peaksid eriti arvestama rasedad ja rinnaga toitvad naised ning inimesed, kes tarbivad verd vedeldavaid ravimeid või kel on ajalugu sapikivide, südamehaiguste, diabeedi või mõne muu kroonilise haigusega.

Allikas: POPSUGAR Fitness