Tuntud inglise telekokk avaldab allikale DailyMail oma parimad kööginipid, et inimesed ei viskaks nii palju toitu ära, sest toidu raisku laskmine puudutab pea igat inimest ja tegelikult saab selle vastu nii mõndagi ära teha. Paljude nende nõksude peale ei oskakski kohe ise tulla.

Pane toiduained külmikus õigesse kohta

Külmiku erinevates osades on ka temperatuur erinev, mistõttu peaks endale selgeks tegema, kus on kõige külmem, ja seal hoidma liha ning kala. Kui mõni lihatükk on sul juba valmis küpsetatud, siis vaata, et sa hoiaksid seda toorest lihast eraldi riiuli, sest need ei peaks omavahel kokku puutuma. Kõige soojem koht külmikus on külmikuuks, seal võiks hoida näiteks mahlu.

Kõik toiduained ei käi külmkapis

Paljud inimesed hoiavad oma külmikus näiteks kartuleid, kuid pigem säästa oma ruumi ja hoiusta kartuleid toas või keldris, kuivas ning pimedas kohas. Ka sai-leib võiksid olla leivakorvis, mitte külmkapis.

Ära unusta kasutada sügavkülma

Kui sa avastad, et mõni puuvili hakkab andma märku halvaksminemisest, siis pane see koos karbiga sügavkülma. Saad seda järgmine päev edukalt näiteks smuuti sees ära kasutada. Puuviljad on ühed enimlevinud toiduained, mis inimestel kodus halvaks lähevad.

Tee topeltkoguses süüa

Mitmeid toiduaineid müüakse suurtes kogustes, mida on rohkem, kui üks söögikord. Kui sa kasutad neid söögi tegemiseks ega kasuta kõike kohe ära ja jätad toiduained üksikuna külmkappi, on väga suur tõenäosus, et sa ka unustad need sinna ja nad lähevad halvaks. Tee pigem suurem kogus toitu, et kõik erinevad toiduained kohe ära kasutada. Saad selle edukalt panna sügavkülma ja süüa ära mõnel kiirel õhtul, kus ei ole aega süüa teha. Kokkuhoid missugune!

Lugeja, millised on sinu parimad nipid, et mitte toitu raisku lasta?