Kui sööd palju riisi ja makarontooteid, osta neid rafineerimata kujul. Pruun riis ja makaronid on palju tervislikumad ja neid on kergem seedida, kirjutab Femailfirst. Pärast nende söömist ei peaks kõht punni minema.

Sama kehtib ka teravilja ja leiva kohta. Osta alati täisteraleiba ja muid täisteratooteid. Need täidavad ka hästi kõhtu.

Piima on müügil mitmesuguse rasvaprotsendiga. Kui soovid, võid valida võimalikult vähese rasvasisaldusega piima.

Paljude arvates peaksime jooma umbes kaheksa klaasi (kaks liitrit) vett päevas. Mõned meist ei suuda sellele mõeldagi. Kuid kas teadsid, et see ei pea olema paljas vesi, vaid sobib ükskõik milline vedelik? No mitte just karastusjoogid ega alkohol, kuid neis kaheksas klaasis võib lisaks veele loksuda nii tee, piim kui ka puuviljamahl.

Kui tahad kindel olla, et saad oma kaks liitrit vedelikku päevas kätte, hoia käeulatuses kaheliitrist pudelit oma lemmikvee või suhkruvaba mahlaga. Tee näiteks plaan, et enne kui hakkad töölt koju minema, peab pudel tühi olema. Kontoris on pudelit mugav laual hoida ja sealt aeg-ajalt juua. Ära mine koju enne, kui pudel on tühi!

Hommikul söö kõht täis. Kui sul pole aega, võta endale see aeg! Söö kõike tervislikku: jogurtit, täisteraröstsaia, müslit, kaerahelbeputru, puuvilju või muna. Kui oled hommikul kõhu täis söönud, ei tahagi sa enne järgmist söögikorda midagi näkitseda.

Ükskõik kui kiire sul ka pole, ükskõik kui hiljaks sa ka ei kipu jääma — ära iialgi jäta päeva tähtsaimat söögikorda vahele.

Kanna igaks juhuks kaasas tervislikku näksimist, kui kõht peaks ikkagi valel ajal tühjaks minema. Pähklid, rosinad, viinamarjad, porgandid, seller, päevalilleseemned, õun või isegi krabipulgad — need peaksid andma sulle pisikese energiasüsti ja need teevad ka nahaga imet.

Kui oled hull šokolaadi järele ega suuda sellest loobuda, ära karista ennast selle eest. Vaheta parem piimašokolaad tumeda šokolaadi vastu välja. See on kasulikum ega tee paksuks.

Harjuta ennast pärast igat sööki natuke puuvilja sööma, ka hommikusöögi järel.

Kui kipud ikkagi söögikordade vahel krõpse, komme ja küpsiseid näkitsema, mõtle, kas poleks asjalikum hakata sööma tihedamini — ja vähem korraga? See pole sugugi kahjulik ja arvatavasti ei tunne sa niimoodi enam nälga.

Kui oled hakanud tervislikult sööma ja loobunud suures osas magusast, märkad peagi, et enam ei tahagi liiga palju suhkrut!

Ära ole enda vastu liiga karm. Siis just hakkavadki neelud ebatervisliku toidu järele käima ja sa ei suuda sellest üldse loobuda. Sea endale mõistlikke eesmärke, mis on saavutatavad. Edu!