Vähemalt sellist loogikat oleme meiegi aeg-ajalt kasutanud, et enda halbu toitumisharjumusi välja vabandada. Muidugi ei saa me üle ega ümber ka kontoris peetavatest sünnipäevadest, viimaste tööpäevade ja puhkuste tähistamistest. Kas sa tõesti suudad öelda “ei” oma lemmiku kolleegi tehtud kodustele tassikookidele ja jätad endast mulje, et sind tema sünnipäev ei huvita? Eriti juhul, kui need tulevad su lemmikust pagarikojast? Tõenäoliselt mitte.

Tuleb välja, et need mõtted ei ole üldse ebatavalised ja hiljuti läbi viidud mahukas uuring tõestas, et tarbime kontoris ebatervislikke toite ja kindlasti mitte piisavalt täisteravilju ega puuvilju. Uuringus jälgiti 5222 kontoritöötaja toitumisharjumusi ja sinna hulka kuulusid ka toidud ja joogid, mida kontori sööklast osteti või mida pakkusid kolleegid teineteisele erinevatel koosolekutel või tähistamistel. Mitmel juhul tarbisidki töötajad just ootamatult “kätte sadanud” toite, millega lisandus nende nädalasele kaloraažile peaaegu 1300 kalorit.

Võisime juba ka ise ette ennustada, et toidud, mida me oma kontorilaua taga sööme, peidavad endas palju tühje kaloreid (mis pärinevad halbadest rasvadest ja lisatud suhkrutest) ning rohkem kui 70% neist tulevad toidust, mis jõudis meieni tasuta.

Mida siis teha?

Uuringu autorid pööravad oma pilgud tööandjate poole ja soovitavad neil hakata pakkuma küpsiste ja koogi asemel oma töötajatele hoopis tervislikumaid suupisteid. Lisaks soovitasid nad informeerida töötajaid sellest, millised toiduvalikud võiksid olla tervislikumad ja julgustada neid tegema paremat valikut.

Lõppude lõpuks oleme aga kõik täiskasvanud inimesed ja eks see on ikka iga inimese enda otsustada, kas haarata lõunaks banaan või pakk šokolaadiküpsiseid.

Allikas: StyleCaster