Ka poodi ning mahlabaaridesse on neid erinevate versioonidena jõudnud. Kui tahad neid endale kodus teha, vajad mahlapressi, kuid alustuseks piisab ka saumiksrist. Saumiksriga tehtud mahlal on paksem konsitens.

Rohelist smuutit tarbides saab keha palju kasulikke vitamiine, mineraale, antioksüdante ja kasvuaineid, mis muudavad immuunsüsteemi tugevaks ning kaitsevad haiguste ning kiire vananemise vastu.

Algajal on soovitav teha mahl koostisega 70 protsenti puuvilju ja marju ning 30 protsenti rohelist, et alguses ei tunduks mahl ebameeldiv ja harjumatu. Seejärel saab järkjärgult köögivilja hulka suurendada ning vähendada puuviljade hulka.

Heaks kombinatsiooniks on näiteks spinat, mango, sidrun või õun, seller ja passionivili. Külmutatud brokkoli maasikate ja apelsiniga moodustavad värske joogi, mida võib veega lahjendada. Proovi ise erinevaid kombinatsioone ja leia oma lemmik.