Koguseid on soovitav vähendada järk-järgult. Soovitav on kirja panna plaan, mida järgmisel päeval sööksid ning vähendada nende toitude koguseid, mis tõstavad veresuhkru taset.
Esimestel päevadel söö suur hommikusöök, soovitavalt omlett ning väike, täisteravõileib, suures koguses valku sisaldava kattega. Näiteks kalkun, sink või lihaviil.

Alguses on soovitav vahepalaks mitte puuvilja süüa. Söö pigem aedvilju, pähkleid, maitsestamata jogurtit seemnetega, juustu, sinki, tuunikala, kodujuustu, avokaadot, oliive või midagi sarnast, mis ei sisalda palju süsivesikuid.

Oluline on vähendada süsivesikute kogust ning igas toidukorras peaks olema valku ja rasva. Suurem valgu ja rasva hulk aitab vähendada magusaisu. Samas ei tohi süsivesikuid täitsa välja jätta ning ka mitte ainult rasvast süüa. Oluline on iga söögikorra puhul süüa madala glükeemilise indeksiga süsivesikuid, köögivilju ja juurvilju, pähkleid, seemneid, mis annavad vajalikke süsivesikuid, mida keha vajab.

Soovitame valge riisi, pasta ja kartuli asemel valida spelta, bulgur-nisu, kinoa, pruun riis, durum-nisu + köögiviljad ja juurviljad. Lisa juurde kala, kana või taist liha ning kasulikke rasvasid avokado, oliivide, oliivõli, neitsi kookosõli, rapsiõli või pähklite näol. Kasulikud on ka väheses koguses juustu, rasvast maitsestamata jogurtit, kaerahelbeid või sojavahukoort tarbida.

Leiva puhul eelista jämedateralist, juuretisega tehtud leiba või rukkileiba, kus ei ole kasutatud suhkrut. Tume leib iseenesest ei tähenda, et seal on väikesem suhkrusisaldus.

Müsli puhul eelista suhkruta varianti ning lisa juurde kõrvitsaseemneid, linaseemneid, päevalilleseemneid ja pähkleid. Eelista kuivatatud puuviljata varianti ning lisa ise pigem juurde tükeldatud ploome või aprikoose. Nende glükeemilline indeks on madalam kui näiteks tavapäraselt müslisse lisatud rosinatel.

Allikas: Tasteline.com