Tervislikum on süüa sageli ning väiksemad portsjonid ning seda just rasvapõletuse seisukohast. Kolm põhitoitu ning 2-3 vahepala on sobiv ning söögikordade vahe ei tohiks olla pikem kui kolm tundi, et veresuhkru tase oleks ühtlane.

Vahepala annab ka energiat jõudmaks töötada kogu päeva. Kontoritöötajad ei tohiks unustada, et kohvi ei täida vahepala osa ning caffe latte seda ka ei tee. Ka banaanist ei piisa, sest keha vajab toidus nii valku, rasva kui süsivesikuid.

Puuvili võib tekitada ka soovimatu veresuhkru tõusu, seepärast vähenda vahepalades puuvilja hulka ning vali selle asemel pähklid, mis annavad kasulikke rasvhappeid. Lisa sinna kohupiim või valmista maitsestamata jogurtiga kerge smuuti ning tervislik vahepala ongi koos.

Kui päeva jooksul on veresuhkru tase ühtlane, ei teki magusavajadust ka õhtul diivanil telekat vaadates. Kui tekib isu, siis eelista aedvilja, pähkleid, kodujuustu singi ja tomatiga. Kui süüa õhtul magusat, suureneb öösel rasvatalletus.

Halbade toitumisharjumuste põhjustajaks ongi suhkur, mis tekitab veresuhkru kõikumist, põhjustades kord väsimust, siis magusaisu. Kui pärast tööd seisad poesabas ning käsi hakkab sirutama shokolaadi järele, siis vali pakk pähkleid selle asemel. Ehk saad hakkama poole pakiga. Kui tunned aga, et silme eest on must, võta lisaks üks pirn.

Allikas: hd.se