Toitumisspetsialist Andrea Orbeck annab kümme nõuannet, kuidas väljas einestades liigseid kaloreid vältida.

  1. Vali road, mis on grillitud, aurutatud või küpsetatud, väldi praetud toite.  
  2. Jälgi portsjoni suurust. Normaalne lihatükk võiks olla kaardipaki või seebitüki suurune, kala võib olla natuke suurem.
  3. Palu, et kastmed serveeritakse eraldi, et saaksid ise otsustada, kui palju sa neid lisad.
  4. Sushit tellides palu roog serveerida pruuni riisiga.
  5. Alati vali kartulite ja leiva asemel lisandiks juurviljad.
  6. Palu leib lauale tuua alles siis, kui oled salatiga lõpetanud. Nii väldid olukorda, et sööd leivast kõhu täis enne, kui pearoog lauale jõuab.
  7. Kui tellid pastat või rämpstoitu, võta ainult pool portsjonit. Usu, sulle piisab sellest.
  8. Joo eine kõrvale sidruniga vett. See aitab sul rohkem kaloreid põletada.
  9. Väldi alkoholi! Vein, õlu ja karastusjoogid sisaldavad väga suurel hulgal kaloreid!
  10. Pööra tähelepanu toidu nimetusele ja valmistusviisile. Mõnede restoranide menüüdes on kirjas, kas toit on praetud, küpsetatud või aurutatud ja millest koosneb kaste.

Allikas: GeniusBeauty.com