* Vetikad on rikkalikud vitamiinide, antioksüdantide, aminohapete, oomega-3-rasvhapete ja proteiini allikad; need sisaladvad kaltsiumi-, kaaliumi- ja magneesiumiühendeid ning palju rauda ja joodi, mida inimese organism vajab.

* Kuna kalade ja mereandide arvukus väheneb pidevalt, võime tulevikus näha üha enam oomega-3-rasvhappeid sisaldvaid toidulisandeid, mis pole toodetud enam kalaõlist, vaid hoopis vetikatest.

* Vetikate söömine aitab tekitada kiiresti täiskõhutunde ja on seega abiks kaalulangetajatele — kuivatatud vetikad paisuvad vedelikuga kokku puutudes kõhus ja täidavad seedekulgla, mis tekitabki tunde, et kõht on täis.

* Vetikatest tehtud graanulid võiksid märkamatult asendada soola erinevates toiduainetes. Vetikagraanulid on tugevalt soolase maitsega, kuid sisaldavad väiksemas koguses soola, mida peetakse kõrge vererõhu ja südamehaiguste põhjustajaks — teadlased usuvad, et tervislikke vetikaid on võimalik soolagraanulite kujul kasutada juustu valmistamisel kui ka valmistoitudes ja kastmetes.

Veel huvitavat ja harivat lugemist leiad ajakirja Tervis Pluss veebruarinumbrist!