Tõsi on see, et või on inimestele kasulik. Siin on kümme eelist, miks värske, koorest tehtud või peaks olema meie toidulaual.

  1. Või on kõige paremini omandatav A-vitamiini allikas. A-vitamiin toetab kilpnäärme ja neerupealsete tööd ning tugevdab südame-veresoonkonda.
  2. Või ei tekita rasvumist, sest keha põletab selle lühikese ja keskmise ahelaga rasvhapped kiiresti. Või tekitab täiskõhutunde, mis omakorda vähendab isude ning ülesöömise ohtu.
  3. Võis on palju antioksüdante nagu A ja E vitamiinid ning seleeniumi, mis vähendab südamehaigustesse ja vähki haigestumise riski.
  4. Või on antioksüdandina toimiva kolesterooli allikas, mis parandab rääsunud rasvade, taimeõlide ja transrasvhapete poolt tekitatud kahjusid. Kolesterool on ühtlasi oluline aju ning närvisüsteemi arengule.
  5. Võis sisalduvad lühikese ja keskmise ahelaga küllastunud rasvhapped on kasvajate tekkimist vähendavate omadustega ning tugevdavad immuunsüsteemi.
  6. Või sisaldab vähi eest kaitsvaid konjugeeritud linoolhappeid.
  7. Pastöriseerimata kujul on võil jäikusevastane omadus nimega Wulzeni faktor, mis kaitseb artriidi, läätsekae ja ateroskleroosi eest.
  8. Või on kilpnäärme korralikuks funktsioneerimiseks vajaliku joodi allikas.
  9. Või soodustab seedetrakti tööd ja vähendab lastel kõhulahtisust.
  10. Või on hea K2-vitamiini allikas, mis ennetab hammaste lagunemist ning on heade hammaste ja luude aluseks.