1. Katsu rohkem teisi inimesi mõista

Ei, sa eksid, kui sa arvad, et sul on alati õigus. Hästi tähtis on õppida arvestama teiste arvamusega, neid kuulata ja katsuda mõista, selle asemel et kohe oma arvamus välja öelda.

2. Liigu rohkem

Sa ju oskad seda, mine ja liigu. Alati on kohti, mida külastada ja uusi paiku, mida avastada.

3. Hoia oma emotsioone kontrolli all

Ära ole liiga tundlik. Kontrolli oma emotsioone ja ära lase emotsioonidel ennast kontrollida. Sellel on positiivne mõju sinu suhetele su lähedastega ja üldse teiste inimestega. Alati on parem, kui sa ei lase end tunnetemöllust kaasa haarata, kui miski ei lähe plaanipäraselt. See aitab hoida kainet mõistust ja paremini analüüsida.

4. Pea oma lubadustest kinni.

Oluline on pidada kinni nii täiskasvanutele kui ka lastele antud lubadustest. Kui sa midagi oled lubanud, siis tee seda. On hea, kui su lähedased saaksid sinu peale loota. See loobki usaldusliku suhte.

5. Ole tänulik.

Tänulikkuse praktiseerimine toob su ellu väga palju head. See aitab sul paremini elu hinnata ja mõista kõike seda, mis sul on. Ja seda, kui õnnelik sa oled. Nii vaatad sa hoopis teise pilguga elus ette tulevaid muresid ja õpid suhtelisust.

6. Ära võrdle end teistega.

See on raske, aga oluline, sest inimesed näitavad sulle endast ainult seda pilti, mida nad tahavad, et sa näeksid. Iga inimene on erinev, igalühel on oma edu ja läbikukkumised. Igalühel on oma elu. Kui sa hakkad end teistega võrdlema, siis eemaldud sa oma projektidest ja raiskad lihtsalt aega.

7. Tunne huvi teiste kultuuride vastu.

See on lihtne eneserikastamise viis. Mine vaata, kuidas teised inimesed elavad, tutvu sellega, mida nad söövad ja millised on nende traditsioonid. Ava end maailmale, see aitab palju kaasa su enesearengule.

8. Toeta teisi.

Selle asemel et teisi maha teha, end teistega võrrelda või olla armukade, on parem teisi toetada selles, mida nad teevad ja neid julgustada. Tagarääkimine ei anna sulle midagi juurde. Sa ei kujuta ise ka ette, kui palju head sa tead sellele inimesele, kui sa teda pigem julgustad. See paneb sind tegema häid asju.

9. Ole vastutustundlik.

Enamikul neist asjadest, mida me teeme, on meile endile, teistele ja planeedile suur mõju. Ole oma tegudest teadlik ja võta vastutus nende eest enda peale. Sest vastutuse võtmine aitab sul õppida ja teha edaspidi paremini.

10. Hoolitse iseenda eest.

Mõtle endale ja oma heaolule. Ära unusta iseennast, sest enesele hea tegemine muudab sind õnnelikumaks, sa tunned end paremini sellisena nagu sa oled ja oled ka positiivsem.

Ole hea, see ei maksa midagi ja teeb teistele head. Olla parem inimene ei ole lihtne, aga see pole ka võimatu. Lihtsalt jälgi, mida sa teed ja oma tegude mõju. Mitte keegi pole täiuslik, aga kõik on võimelised head tegema.

Allikas: Kodused Lood