1. Kui kohustus võtab aega vähem kui kaks minutit, tee see kohe ära! Pese ära oma teetass, vasta kirjale, aruta kolleegiga uus ülesanne läbi jne. Siis on see tehtud ja sa ei pea selle peale enam kunagi mõtlema.

2. Loe iga päev vähemalt 10 minutit raamatut. Nii jõuad kuu lõpuks raamatuga ühele poole, tunned enda üle uhkust ja oled märkimisväärselt targem!

3. Kasuta iga päev hambaniiti. Esiteks — terved hambad, teiseks — sa ei pea järgmine kord hambaarstile valetama ja punastama, sest tead, et ta nagunii näeb, et sa valetad.

4. Mine iga päev samal ajal magama ja ärka hommikuti samal ajal üles. Su keha armastab harjumusi ning eriti tänulik on ta hea unerütmi eest.

5. Tee igal hommikul voodi ära. Ja sa oled enda üle niii uhke, kui jõuad pärast pikka tööpäeva koju ning saad puhtasse ja korralikult üles tehtud voodisse visata.

6. Lisa oma menüüsse üks tervislik toiduaine. Seda ei pea tegema iga päev, aga iga nädal võiks küll. Lihtsam on oma dieeti uusi aineid lisada kui millestki loobuda, nii et harjuta ennast näiteks pruuni riisi, ube, avokaadot või chia-seemneid sööma.

7. Leia treeningrežiim, mida saad oma kodus rahulikult teha. Ja siis tee seda iga päev. Internet on kodutrenni videoid täis. Katseta ja leia endale sobiv.

8. Pane asjad kohe oma kohale tagasi. Kui oled lõpetanud raamatu lugemise, läheb raamat riiulisse. Riided kappi või pesumasinasse, nõud masinasse või pese puhtaks, kingad kappi jne. Asjade laiali jätmine võrdub kohutava segadusega, mida sa nagunii koristada ei viitsi. Palju lihtsam on see liigutus kohe ära teha ja tuba püsibki justkui imeväel korras.

9. Mõtle igal õhtul välja, mida järgmisel hommikul selga paned. Nii väldid hommikust hulluksminemist.

10. Tegele oma uue hobiga vähemalt 10 minutit iga päev. Mängi viiulit, tiki, joonista, mediteeri, tee süüa, trenni vms — iga päev 10 minutit harjutamist ja kuu lõpuks näed juba suuri edusamme.

11. Pane iga viieeurone või kaheeurone, mis su rahakotti jõuab, säästukassasse. See nutikas kogumistrikk aitab sul meeletuid summasid kokku hoida ja koguda nii, et sa tegelikult seda raha igapäevaselt isegi taga ei igatse.

12. Igal õhtul enne magamaminekut kirjuta üles kolm asja, mille üle sa tänulik oled. See on imetore viis meenutada endale, kui ilus su elu tegelikult on.

13. Alusta mediteerimisega. Esialgu piisab kolmest minutist päevas. Proovi kasvõi ainult kuu aega ja märka erinevust oma mõtlemises ja enesetundes.

14. Jälgi, kui palju sa vett jood. Ja tõenäoliselt sa avastad, et ei joo piisavalt. Nii et mine nüüd kohe kraani juurde ja võta üks hea sõõm.

15. Kui sul on halb päev, helista sõbrale või pereliikmele. Jah, justnimelt helista. Sellel on palju suurem efekt kui messengeril või tekstisõnumil.

Allikas: Buzzfeed