1. Joo piisavalt vett. See aitab nii füüsilist kui vaimset tervist parandada ja korras hoida — veepuudus muudab meid tigedaks ja loiuks.

2. Tee tihti väikseid tehnoloogiapause. Suurema osa päevast veedad sa ekraani jõllitades ja see ajab su silmad krussi ja pea sassi. Iga tunni järel tee 5-10 minutit pausi ja jaluta, räägi kolleegiga, kasta lilli, tee üks riiul korda vms, peaasi, et silmad ja aju saaks ekraanikiirgusest natuke puhkust.

3. Mõnikord on täitsa okei, et kõik ei ole okei. Ei ole võimalik olla 24/7 rõõsa ja rõõmus. Sul on täiesti lubatud olla õnnetu, kurb, väsinud vms. Ohtlikuks muutub olukord siis, kui sa ei suuda ise sellest kehvast olukorrast välja tulla ning jäädki pikemaks ajaks õnnetuks. Sellisel juhul konsulteeri kindlasti spetsialistiga, ära endale ise diagnoosi panema hakka.

4. Kõik teevad vigu! Ka sina oled ainult inimene, mitte robot, seega eksimine on täiesti okei ja paratamatu. Kui sa oma vigadest õppida suudad, siis tegelikult ei olegi midagi hullu lahti.

5. Ole enda ja teiste vastu lahke. Tihtipeale kipuvad inimesed teiste vastu tõesti lahked ja head olema, aga ennast tümitatakse armutult. Sa oled ise enda parim sõber ja ainus, kes 100% sinu oma on — kohtle siis iseennast nagu oma kõige kallimat lähedast.

6. Hinga sügavalt. Sügavalt, rahulikult, mõttega asja juures olles. Lihtsalt hinga ja vaata, kuidas su keha lõdvestub ning puhtad ja värsked mõtted pähe tulevad.

7. Ära vabanda kõige eest, mis valesti on. Sina ei saa kontrollida asju, mida sa ei saa kontrollida. Kolleegi eksimus ei ole sinu süü. See, mis juhtus minevikus, on nüüd minevikus ja muuta sa seda ei saa nagunii. Lihtsalt meenuta endale, et sina oled hoolimata kõigest imeline ja elu läheb edasi.

8. Pisarad ei näita nõrkust. Nutmine teeb sulle ainult head, sest vabastab sind liigsest pingest ja eriti hea uudis on see, et nutmine vabastab enforfiine ehk heaoluhormoone — nii et nuta, laps, saab kergem!

9. Sa ei ole halb inimene, kui mõnikord ennast esikohale sead. Kui sa ei viitsi, ei taha, ei jõua, ei saa, siis nii ütlegi.

10. Mine magama. Õhtul normaalsel ajal. Telefon jäta teise tuppa. Kes ei maga, see normaalselt ei funktsioneeri. Siis ongi tuju kogu aeg paha, pea valutab, mõistus ei tööta ja kõik tundub vale.

11. Helista emale. Ja vanaemale. Ja kõikidele teistele sugulastele, kellega sa pole ammu suhelnud. Hea tuju ja südamesoojus garanteeritud!

12. Ära usu sotsiaalmeediat, päriselu pole kellelgi nii ilus. Kõige halvem asi, mis sa endale saad teha, on enda võrdlemine teistega sotsiaalmeedia piltide põhjal. Kõige lihtsam viis võrdlemise vältimiseks on lihtsalt oma kontod kinni panna, aga kui sa seda ei suuda, siis lõpeta nende inimeste jälgimine, kes sul enesetunde halvaks teevad.

13. Pea meeles, et ka aeglane edasiminek on edasiminek. See, et sa täna kõike valmis ei jõudnud, ei tähenda, et sa oleksid läbi kukkunud. Ka tibusammud viivad sind su suurele eesmärgile lähemale!

14. Kõigile ei ole võimalik meeldida. Alati leidub kuskil keegi, kellele sa mingil põhjusel ei meeldi, püüa palju tahad. Sinu arvamus sinust endast on kõige olulisem. Ole sina ise ja just siis satuvadki su teele need kõige õigemad inimesed.

15. Ja viimaks: sa saad sellega hakkama! Ükskõik millega! Sest sa oled ülivõimas, kui sa ainult ise võtad heaks uskuda, et kõik on võimalik!

Allikas: Buzzfeed