1. Alati mõtle sellele, kui kaugele sa oled jõudnud, mitte sellele, kui palju sul veel tegemata on. Ainult edasi liikudes jõuad sinna, kuhu jõuda soovid.

2. Ära pööra võõraste inimeste jutule tähelepanu. Kuula ainult seda, mida su kõige lähedasemad sõbrad ütlevad.

3. Ära võrdle end teistega, et end ebapädevana tunda! Nende teekond on olnud hoopis teistsugune ja nende edu ei tähenda seda, et sina oled läbi kukkunud, vaid seda, et sina kõnnid teisel rajal.

4. Pea meeles, et sa oled ka varem raskusi ületanud ja need on sind ainult tugevamaks teinud. Iga väljakutse karastab sind veelgi!

5. Nutmine ei ole nõrkuse märk. Ära aja oma kurbust segamini nõrkusega — pisard meenutavad sulle, et sa oled paranemise teel, sa lased endast halvad emotsioonid ja negatiivsuse välja ning leevendad viha. Tulemuseks on selgem pilk ja teadmine sellest, kuidas edasi minna.

6. Eksimine on inimlik ja eksimine on elu osa. See ei tähenda, et sa oled läbi kukkunud, vaid seda, et sa oled üritanud!

7. Oma väärtust ei tohiks kunagi hinnata inimeste järgi, kes ei suutnud/tahtnud sind armastada või kes sinu armastust enesestmõistetavaks pidasid.

8. Kuskil on alati keegi, kes on nõus sind aitama. Perekond, sõbrad, nõustajad, terapeudid, psühholoogid või kasvõi naabrid. Teinekord tuleb lihtsalt küsida.

9. Muutustega leppimine ei pruugi olla lihtne, aga muutused on elu osa ning mitte miski su elus ei jää alatiseks täpselt samasuguseks.

10. Mõnikord ongi parem, et sa ei saa mida sa tahad. Sa näed alles hiljem, miks see vajalik oli ja mida see sulle õpetas.

11. Valu ja kannatused toovad välja meie parimad omadused: talendi, headuse ja lahkuse. Valu muudab inimese paremaks.

12. Pea meeles, et sa ei ole oma kannatustes üksi. Raamatud, ajakirjad, Naistekas, videod ja filmid on täis seda, mida sa läbi elad. Sul tuleb need lihtsalt üles leida.

13. See tunne on ajutine. Aeg parandab isegi selle haava ja sa tunned end peagi paremini.

14. Muutus ei olegi lihtne ja sujuv. Tavaliselt eelneb muutusele kaos, kurbus ja kahtlused. Aga auku kukkumine tähendab seda, et nüüd algab tee ülesmäge ja su ebaõnnest saab suur õnnestumine.

15. Sinu võitlus inspireerib teisi. Võib-olla sadu inimesi. Igal juhul saad sa pärast oma lugu jagada ning aidata välja inimese, kes on samasugusel rännakul ja vajab abi õige teeotsa kätte leidmiseks.

16. Täiuslikkust ei ole olemas, seetõttu pole seda ka mõtet taga ajada. Edasiliikumine, progess on see, mille poole püüelda, isegi siis, kui mitte keegi teine sellest aru ei saa.

17. Püüa iga päev endale meenutada, mille eest sa tänulik oled. Me kipume tähtsaid asju liiga kergekäeliselt võtma ja unustama, kui palju head meie elus tegelikult on.

18. Teinekord on andmine palju suurem rõõm kui saamine. Vabatahtlik töö, kellegi aitamine või toetamine võib su silmad särama panna ja olla sulle tõeliseks teraapiaks.

19. Hirm võib sind paljude asjade tegemise eest tagasi hoida, aga sa peaksid sellest hoolimata ikkagi edasi püüdlema — küll see hirm siis ka sammukese tagasi astub.

20. Alla andmine teeb olukorra igal juhul palju halvemaks. Ükskõik kui halvasti sa ennast ka ei tunneks — korja end uuesti põrandalt kokku, klopi tolm pealt ära, tõsta pea uhkelt püsti ja sammu edasi! Just nii sünnivad võitjad!

Allikas: Thought Catalog