1. Keskendu sellele, mida sa saad kontrollida

Pole mõtet stressata asjade pärast, mille üle sul puudub vähimgi võim. Kui õppisin, et ma saan kontrollida ainult iseennast, tundsin, kuidas suur raskus mu õlgadelt langes.

2. Kui asi ei tundu õige, on täiesti okei lahkuda

Sa ei pea kellegi teise heaolu nimel kannatama.

3. Tagasivaade on tõeline kingitus

Kasuta oma kogemusi selleks, et saada selliseks inimeseks, kelleks soovid.

4. Paigalseis ei muuda midagi

See mõte aitab mind edasi alati kui tunnen, et ma ei ole millegi tegemiseks piisavalt hea. Ei suuda uute inimestega vestelda? No siis uusi sõpru ei saa. Ei oska lugu alustada? siis ei ole sellel ka mingit lõppu. Sa võid seista ja lasta elul endast mööda minna või kasvada ja nautida.

5. Kõikidel on raske

Mitte keegi ei purjeta läbi elu lihtsalt niisama. Kõik püüavad oma teed leida ja kuidagi hakkama saada. Sa tuled toime!

6. Kõik ootavad, et keegi teine teeks selle esimese sammu

Ära oota. Ole ise see, kes selle julge sammu astub — kaotada pole midagi!

7. Inimesed ei käitu nii mitte sinu pärast, vaid iseenda pärast

Andesta, liigu edasi, ole teiste vastu lahke.

8. Su töö ei ole su elu

Kohe kui sul on tööl raske, kannatab kogu su muu maailm. Miks sa lased tööasjadel kogu oma elu ära rikkuda? See on KÕIGEST TÖÖ!

9. Ära ela oma elu mitte iga tunni või minuti arvestuses, vaid nii, et iga sekund loeb!

10. Ära lase kellelgi enda pähe ronida

Nii öeldi mulle siis, kui kurtsin, et üks õppejõud teeb mu üle nalja ja kutsub mind lollakate hüüdnimedega. Ära lase mitte kellelgi otsustada, kes või mis sa oled, ainult sina tead ja otsustad seda!

11. Kui sul on raske, on täiesti okei keskenduda pisiasjadele

Püsi elus, sest muidu su kass igatseb sind. Sa tahad näha, kuidas Suure Paugu Teooria lõpeb. Leia enda jaoks mingi asi, mis iganes sind motiveerib, et see tänane päev veel üle elada. See ei pea olema suur asi, oluline, et töötab!

Kui tunned end väärtusetuna, tuleta endale meelde, et su ümber on palju inimesi, kellele sa tood rõõmu ja oled tähtis. Võib-olla kinkisid sa kellelegi kruusi, mida kasutades sa talle meelde tuled ja ta naeratab sulle mõeldes. On ju tore?! Sa ei tea, mida tulevik toob. Mis siis, et sa seda väga ei oota, aga oleks ju põnev teada saada? Uudishimu selle kohta, mis sind järgmise nurga taga ootab, võib sind veel pikalt käimas hoida.

12. Midagi ei muutu, kui midagi ei muutu

Töö on nõme? Kallim on jobu? Kehakaal ei meeldi? Hakka siis tegutsema, sest kui sa midagi ei muuda, siis midagi ei muutugi.

13. Asi pole selles, et sa pole piisavalt hea, vaid selles, et inimestel on erinevad nägemused

Ole see, kes sa oled ja selles ei ole midagi halba, sest kui sa ühte stsenaariumisse kellegi meelest ei sobi, siis kuskil on keegi, kes võtab su avasüli vastu. Mitte midagi ei juhtu, kui sa ühele inimesele ei meeldi.

14. Su mõistus on nagu aed: mõned mõtted on ilusad ja tervendavad nagu lilled, teised aga hävitavad nagu umbrohi. Hoolitse selle eest, mida sa tahad kasvatada.

See mõte aitas mul oma enesehävituslikud mõtted kontrolli alla saada.

15. Sinu enda heaolu nimel võid olla pisut julm

Saada pikalt kõik, kes su valikutes kahtlevad, sest see on sinu elu ja sinu valikud ja kõige olulisem on sinu enda heaolu!

16. See, et eks armastab nüüd kedagi teist, ei tähenda seda, et ta sind kunagi ei armastanud

Kui mu eks leidis uue kallima, ei suutnud ma sellega kuidagi toime tulla. Siis ütles mu ema: “See, et eks teda armastab, ei tähenda, et ta sind kunagi ei armastanud.” See pani mulle mõistuse pähe, sest ma võrdlesin meie suhteid täiesti asjatult — polnudki midagi võrrelda.

17. Raske töö teeb talendile ära, kui talent ei tee rasket tööd

Mu enesekindlus varises kokku, kui otsustasin võtta ette asju väljaspool oma mugavustsooni ja leidsin, et mõnele inimesele tuleb kõik niii kergelt. Aga päeva lõpuks on ikkagi töö ja tahe tööd teha see, mis eristab võitjaid luuseritest.

18. See olukord ei ole okei, aga sinuga saab kõik korda

Mis siis, et olukord on praegu raske ja nõme — ka see läheb mööda ning sinuga saab kõik korda.

19. Sa suudad teha ainult seda, mida suudad teha

Igal inimesel on omad piirid ja oluline on meeles pidada, et kõike ei saa kontrollida ning endast parima andmine ongi parim, mida sa teha saad.

20. Ära karda oma meelt muuta

Mu 100aastane vanaema ütles oma surivoodil: “Ära karda oma meelt muuta, kui saad aru, et tegid vale otsuse. Vale otsusega elamise valu on suurem kui oma eksimuse tunnistamise ja meele muutmise häbi.”

21. Ära lase siltidel oma identiteeti määrata

Kui ma kahtlesin oma seksuaalsuses, osutas sõber tähelepanu asjaolule, et igasugused sildid on lihtsalt sõnad, mille me ise oleme välja mõelnud. Need võivad olla suhtlemiseks kasulikud, aga kas me neid ka päriselt tarvitame, on ainult meie endi otsustada. See aitas mul rahu leida.

22. Väga raske on olla kena kellegi vastu, kes sind halvasti kohtleb

Väikest õde kiusati koolis peamiselt seetõttu, et ta sattus valesse seltskonda. Isa lohutas teda: “Väga raske on olla kena kellegi vastu, kes sind halvasti kohtleb.” See jäi mulle igaveseks pähe kummitama.

23. Emotsionaalsed haavad paranevad ajaga samamoodi nagu füüsilised haavad

See, et ma ei suutnud halbu emotsioone kõrvale lükata, tekitas minus alati halva tunde. Aga nüüd ma tean, et hingehaavad paranevad samamoodi ja vajavad aega ning ma ei tunne ennast enam süüdi kui mul on halb. Annan endale aega, et paraneda.

24. Ennast halvasti tunda on täiesti okei

Kui olukord on halb, siis sa võidki ennast kehvasti tunda ja see on täiesti normaalne.

Allikas: Buzzfeed