Alati ei ole isegi mõtet olla vaimselt väga tugev. Tihtipeale on see vaid näiline fassaad, mille all inimene on katkine. Teistelt inimestelt tundub imelik abi küsida, sest meile on ju õpetatud maast madalast peale, et ikka ise peab hakkama saama.

Kuid siin on kolm olulist põhjust, miks oleks mõistlikum teistelt inimestelt abi küsida, kui sa tunned, et enam tõesti ei jaksa:

Tugi

Kui sul on kurb olla ja sa oled mattunud oma probleemide laviini alla, siis teised inimesed suudavad sulle pakkuda vajalikku tuge ja hoolt, mida sa ei saa ise endale anda. Võta nende tugi vastu. Ära karda. Kui nad on siiralt nõus sind aitama, siis ei ole ju mõtet kedagi endast eemale tõugata.

Teistsugune perspektiiv

Kui sulle tundub, et sinu mure on lahendamatu, siis palu teistelt inimestelt abi. On suur võimalus, et sinu lähedased on maadelnud minevikus sama probleemiga ja sellest edukalt välja tulnud. Tasub kuulda võtta häid nippe, mida neil on jagada.

Oluline suhtlus teiste inimestega

Isegi, kui teised inimesed ei suuda ega oska sinu probleemi täielikult ära lahendada, saad sa siiski oma murekoormat kergendada. On tõestatud, et enda tühjaks rääkimine mõjub teraapiliselt. Kui sa saad turvalises keskkonnas oma lähedastele ära rääkida, mis sind vaevab, ja nad päriselt ka kuulavad sind, tundub su mure juba palju väiksem.

Allikas: Camille Styles