1. Armasta ennast ka siis, kui tead, et sa alles õpid

2. Sinu vaimne tervis on palju olulisem, kui mõni koosolek, koolitöö, õhtusöögiplaanid või muud kohustused. Hoolitse enda eest esimesena!

3. Maailmas pole olemas häid ja halbu toite. Kõige olulisem on sinu suhe toidu ja su enda kehaga. Ja lõpuks ka iseendaga.

4. Kui mees ei ole valmis suhte nimel vaeva nägema, pole ta sind väärt. Ma tean, et sa tahaksid öelda "aga", kuid peata end. "Agasid" siin ei ole. Kui keegi hoolib sinust, siis ta näitab seda ka välja. Ja sa väärid kedagi, kes hoolib.

5. Sinu välimus ei peegelda su väärtust

6. Elu ei ole võistlus. Sa ei pea võistlema teiste naistega. Selle asemel ulata neile hoopis oma abikäsi. Aita teisi ja peagi avastad, et nemad aitavad sind ka.

7. Vahel tulevad rasked ajad lihtsalt selleks, et sind pisut raputada ja aidata sul leida elus õige tee. Kui asjad muutuvad või ei lähe nii nagu planeerisid, siis usalda seda uut suunda. Tea, et sind ootavad ees suured asjad ja selleks ongi vaja liikuda edasi teises suunas.

8. Kõik sõprussuhted ei kestagi igavesti ja see on normaalne. Sa saad jätkuvalt hinnata möödunud aegu ja väärtustada seda inimest, kuigi te enam ei suhtle.

9. Su keha on lihtsalt üks keha. Su keha ei ole su meistriteos, su elu on. Ela vastavalt.

10. Maailmas on miljardeid inimesi. Kui sa ühele inimesele ei meeldi, ei tähenda see seda, et sa ei peaks enam iseendale meeldima. Sa võid olla kõige küpsem ja mahlakam virsik, aga maailmas on ikka keegi, kellele ei meeldi virsikud.

11. Keskendu sellele, et oled hooliv ja hea inimene, mitte lihtsalt keegi, kes paljudele meeldib. Armastus, mida maailmale annad, tuleb ka sinu suunas tagasi.

12. Väiksem kaalunumber ei muuda su elu kuidagi paremaks. Mõtle välja, mis tegelikult valesti on ja ära vala viha oma keha peale välja.

13. Kui sul on raske päev, on täiesti normaalne peita end teki alla. Sa võid tunnistada, et sul ei lähe praegu kõige paremini ja väga okei on küsida kelleltki abi. See ei näita, et oled nõrk. See on tegelikult hoopis märk tugevusest.

14. Kui elu on kerge ja lõbus, siis las see ollagi kerge ja lõbus. Ära mõtle oma peas välja probleeme, mida pole olemas.

15. See, et mõistad teisi inimesi hukka, ei muuda sind kuidagi paremaks inimeseks

16. Sul on lubatud nautida päevi, mil sa ei tee mitte midagi tarka

17. Sul on lubatud elada saledas, keskpärases või ka kurvikas kehas

18. Suhe peaks muutma sind paremaks inimeseks. See ei tohiks kunagi muuta sind halvemaks.

19. Nädala, kuu või aasta pärast võivad asjad olla totaalselt teisiti. Proovi edasi ja usu endasse.

20. See on okei, kui sulle meeldivad su hobid rohkem kui su töö või, et su töö ei olegi su kirg. Oluline on lihtsalt see, et sa ei jätaks oma kirge unarusse.

21. Enesekindlus muudab sind kauniks. See on nii lihtne.

22. Üks halb päev või kuu ei tähenda, et su elu ongi kohutav

23. Sul on õigus andestada endisele endale kõik vead, mis sa oled teinud. Sa ei pea igavesti kahetsema.

24. Sa võid armastada oma keha igas suurusnumbris. Mingeid reegleid siin ei ole!

25. Ole koos kellegagi, kes väärtustab seda, mis tal sinuga koos on

26. See on okei, kui sa tarbid alkoholi. Okei on ka see, kui sa seda ei tee.

27. Sa ei pea ootama, kuni su elus on kõik täiuslik, et teha seda, mida sa tahad

28. Ühel päeval oled sa õnnelik, et asjad ei läinud nii, nagu sa algselt lootsid

29. Söö igal õhtul tumedat šokolaadi, kui sa seda tahad. Elu on liiga lühike, et seda mitte nautida

30. Kui sa vihkad trenni tegemist, teed sa tõenäoliselt valet trenni

31. Sa ei pea enda tegusid kellelegi selgitama

32. Enese vihkamine ei vii sind elus kuhugi. Aga armastamine? See viib küll!

33. See on okei, kui sul on palju sõpru, aga väga okei on ka see, kui sul on neid vähe. Ela nii nagu sulle sobib, sest sõprade arv ei määra ära seda, kui väärtuslik sa oled.

34. Sa ei saa tegelikult kontrollida oma keha või muuta oma kehatüüpi. Selle asemel, et kogu aeg võidelda, leia riided, milles sa end mugavalt tunned. Tee trenni, mis su kehale sobib. Ole oma keha poolt.

35. Elus on palju rohkem kui fakt, et sa oled "lahe"

36. Ühel hetkel pead sa laskma lahti oma eeldustest ja leidma viisi, kuidas elu päriselt nautida

37. Mitte kunagi pole liiga hilja, et mõelda ümber või alustada millegi uuega

38. Sinu mõtted ei räägi alati tõtt. Kahtle oma mõtetes. Ole oma enese mõtete kriitik. Ja tea, millal räägib hoopis sinus peituv ärevus, mitte su süda.

39. See, et sa kardad, ei ole alati halb. See ei tähenda, et sa teed midagi valesti. Sa võid jätkuvalt edasi liikuda ka siis, kui sa kardad.

40. Ükski dieet ei pane sind end rohkem armastama

41. Ainus inimene, kellele sa peaksid soovima muljet avaldada, oled sina ise

42. Sa oled rohkem kui su kaaskiri ja palju rohkem, kui su saavutuste nimekiri

43. Pole mõtet mõelda kogu aeg igale oma otsusele või sellele, kas tegid ikka õige valiku. Iga otsus, mille sa teed, avab ukse uutele võimalustele ja veelgi rohkematele otsustele. Sa võid alati oma loo ümber kirjutada.

44. Kohtle oma keha nagu oma kodu

45. Ümbritse end inimestega, kes tekitavad sul südames sooja tunde

46. Ära vaata teiste inimeste poole, et tunda end väärtuslikuna. Nende arvamus ei ole peegeldus sinust.

47. Sa võid muuta oma meelt või teekonda ja seda ka siis, kui see peaks teisi inimesi šokeerima. Sa pead elama iseenda heaks. Ja inimesed, kes sinust hoolivad, mõistavad seda ja toetavad sinu otsuseid.

48. Tervislik eluviis ei ole teatud kehakuju või -suurus või mõni dieet ega trennikava. Tervislik eluviis on miski, mis tekitab tunde, et elada on hea.

49. Me ei ole number, mis kaalult vastu vaatab, like'ide arv Instagrami pildi all, tagasiside, mis me töölt saame ega kontroltööde skoor. Me oleme palju rohkemat kui lihtsalt numbrid.

50. Sul on lubatud (ja julgustatud) iseennast armastada

Allikas: Thought Catalog