Ole aus

Ausus on alati parim tee, mida mööda käia. Kui mitu korda oled valetanud (isegi, kui tegemist on väikese valega) ja see sinu kasuks töötas? Olgu, võimalik, et seda juhtus korra või kaks, aga alati see ju nii ei ole. Eelista ausust nii iseenda kui ka teiste vastu 365 päeva aastas ja head asjad hakkavad juhtuma.

Sea endale eesmärgid

Kõigil on mingid eesmärgid, aga mitte kõik ei tööta nende nimel. Kirjutades oma eesmärgid paberile, olgu nad väikesed või suured, on suurem tõenäosus, et need ka täide viid. Eesmärkide täideviimine aga muudab sind õnnelikumaks ja motiveeritumaks. Seejärel on aeg juba seada endale uued eesmärgid ja lumepall hakkabki veerema. Täpselt nii nagu ükski küsimus ei ole rumal, ei ole seda ka sinu eesmärgid.

Harjuta “ei” ütlemist

Mingil hullumeelsel põhjusel kõlab sõna “ei” justkui millegi hirmsana, aga kas teadsid, et see võib tegelikult tuua rohkem kasu kui kahju? Proovi mõelda nii, et kui su ülemus sulle juba mitmenda ülesande annab ja sa seetõttu poole ööni kontoris pead istuma, on aeg keelduda ja selles pole midagi halba. Inimesed hindavad su ausust ja kui tunnistad, et sul on käsil pisut rohkem, kui ära teha suudad, ei tohiks keegi sinu peale pahandada. Sama kehtib ka juhul, kui soovid sõbraga välja mineku asemel hoopis rahulikult kodus puhata. Seisa enda soovide eest ja tee, mida tahad.

Ära unusta iseennast

See on miski, mis kipub nii sinu kui ka kõigi teistega liiga sageli juhtuma. Keskendud nii palju teiste inimeste õnnelikuks tegemisele, et unustad, et ka sina väärid õnne. Eralda igast nädalast mõned tunnid ja tee seda, mida Sina tahad. Armasta iseend, sest sellega ei saa kunagi eksida.

Allikas: Coveteur