Joogateadus on loonud põhjaliku puhastustehnikate süsteemi. Toome siin välja kolm lihtsat hommikust puhastustehnikat ehk kriya’t, mida igaüks võib praktiseerida, et alustada päeva puhtamalt, erksamalt ja tegusamalt!

  1. Keele puhastamine. Võta kas teelusikas või soeta endale spetsiaalne keelekaabits ning kraabi õrnalt keelelt sinna öösel tekkinud katt. Hambapesuga ei saa me keelt piisavalt puhtaks ning üldiselt neelame keelel olevad toksiinid ja ebapuhtused tagasi seedimissüsteemi. Seega on oluline keelt eraldi puhastada. Sa võid ka märgata, kuidas keelekatu konsistents peegeldab sinu üldist keha puhtust. Näiteks kui oled eelneval päeval tarbinud rohkem liha või alkoholi, on järgmisel päeval katt palju paksem. Kui oled aga söönud näiteks puu- ja juurviljatoite ning tarbinud piisavalt vett, on katt kohe puhtam.

  1. Igemete puhastamine. Kasuta looduslikku soola, kas mere või mäesoola, ning hõõru õrnalt, kuid põhjalikult sool igemetele. Kata soolaga nii hammaste eespoolsed igemed kui ka seespoolsed igemed ja suulagi. Sool imab igemetest välja ebapuhtused ning see on imeline viis ka igemete tugevdamiseks ja üldiselt tervena hoidmiseks. Kui oled igemed põhjalikult soolaga katnud, siis loputa suu veega ja sülita vesi välja.

  1. Silmade puhastamine. Loputa silmad veega endale mugaval viisil. Võid asetada silma otse õrnalt jooksva kraani alla ja silmi pilgutada või koguda vett peopesadesse ning seejärel asetada silm vette ja pilgutada või soetada spetsiaalne väike anum, kuhu saad lasta vett ning seejärel silma sisse panna ning pilgutada.

Pärast kolme puhastustehnika sooritust tunned ennast palju värskema, puhtama ja erksamana, et päevale rõõmsalt vastu minna!

Need kolm hommikust kriya’t ehk puhastustehnikat on soovituslikud igaühele ning võiksid moodustada osa igapäevasest baashügieenist ja rutiinist!