Inimesed võivad ekslikult arvata, et iga päev tunnike kauem tööd teha ei tee neile midagi ja niimoodi saavad nad ülemusele näidata end heast küljest. See võib mõnda aega tõsi olla, eriti uuel töökohal alustades, aga see ei ole jätkusuutlik. Lõpuks keerab see vaimse tervise pea peale ja tekitab tohutul hulgal stressi. Ja need tegurid ilmnevad sul varem või hiljem:

Ületöötamine tegelikult hoopis vähendab produktiivsust

Uuringud on näidanud, et mida kauem inimene töötab, seda vähem produktiivne ta tegelikult on. Tavaliselt arvatakse aga vastupidist. Sellepärast ongi paljudes kohtades tööpäeva pikkuseks kaheksa tundi, sest inimene ei suuda rohkem korralikult töötada. Väga oluline on kuulata oma keha. Kui oled ikkagi otsustanud mõnede ületundide kasuks, peaksid kohe koju puhkama minema, kui tunned unisust või väsimust. Väsimusega võitlemine ja kontoris kauem olemine ei anna tegelikult soovitud tulemust.

Liigne pingutamine mõjub halvasti sinu vaimsele tervisele

Kuna sa oled kogu aeg täielikus oravarattas ega suuda puhata, siis ühel hetkel, varem või hiljem, hakkab see mõjutama tugevalt sinu vaimset tervist. Stressis olek mõjub üleüldiselt närvidele halvasti, ja kui sinna otsa lisada veel unisus, on koos üks väga halb kompott.

Enamikes kohtades ei saa ületundide eest palka

Jah, on osad firmad, kus ületundide eest makstakse, aga kui sina ei tööta sellises firmas, siis pole ju otsest kasu nendest ületundidest. Kui sa töötad kogu aeg rohkem, siis mõtle nüüd ise — sa saad ju lõppkokkuvõttes vähem palka, kui sa arvasid. Ja sa kulutad tegelikult rohkem, kui arvad. Kuna sa veedad tööl rohkem aega, ostad sa väljast rohkem süüa ja maksad lapsehoidjatele, jne. See ei ole su rahakotile üldse kasulik.

Sinu eraelu kannatab selle all

Kui sa ei ole suhtes ja sul ei ole lapsi, siis need kahjud ei ole nii suured, ehkki oma sõpru näed sa samuti arvatavasti väga harva. Kuid kui sul on elukaaslane ja/või lapsed, kannatavad nemad väga. Esiteks tuled sa hilja õhtul koju ja oled alati väsinud ning närviline. Nädalavahetused, mis peaksid tähendama kvaliteetaega perega, on nüüd hoopis sinu magamisepäevad.

Sul võivad tekkida erinevad tervisehädad

Stress, väsimus ja unisus on paljude erinevate terviseprobleemide põhjustajateks. Peavalud, erinevad kõhuhädad ja üle kogu keha valu on ainult esimesed märgid millestki tõsisemast. Pikaaegne ületöötamine võib viia millegi palju katastroofilisemani. Sinu tervis ja õnnelikkus on palju olulisemad, kui mõned ületunnid.

Allikas: YourTango