Vastus sellele küsimusele on tegelikult lihtne. Nad on ideaalselt omandanud need viis lihtsat nõksu ja kasutavad neid oma igapäevaelus väga edukalt.

Neil on olemas vajalikud vahendid, et olla organiseeritud

Ega kõiki vajalikke asju ei pea endale pähe tuupima. Inimestel on selle jaoks märkmik, kuhu üles kirjutada kõik olulised sündmused. Kui märkmik ka ei aita, siis tõmba endale telefoni mõni rakendus, kuhu asju üles märkida. Telefon on ju nagunii enamikel inimestel kogu aeg käeulatuses.

Neil on eesmärgid

Organiseeritud inimesed seavad endale vahel isegi mitu korda päevas väikeseid eesmärke. Neid on lihtsam saavutada, kui tõeliselt suuri, ja nende saavutamine motiveerib sind edasi liikuma. Inimesed ju ikka naudivad seda head tunnet, kui kasvõi mõni väike asi sai tehtud.

Nad on minimalistlikud

Kui su elus on täielik segadus, nii koduses kui vaimses mõttes, siis ongi raske midagi korda saata. Kodust vastu vaatav segadus ei ole motiveeriv ja lihtne on saata päev õhtusse mõeldes, et ah küll homme tegeled. Sama lugu on mõtetega. Kui su pea on kogu aeg sassis, ei saa sa mitte midagi tehtud. Loo enda ümber ja oma mõtetes kord ja viska praht ära.

Nad mõtlevad lihtsamalt

Nendel inimestel on iga asja jaoks kindel koht, mistõttu nad leiavad alati kõik kiiresti üles. Pane ühte sorti raamatud ühte riiulisse, retseptid teise ja tee niimoodi kõikide oma asjadega. Moodusta kategooriad. Nii leiad kõik vajaliku alati üles ja vabaned segadusest.

Neil on enda jaoks välja mõeldud erinevad süsteemid

Osade inimeste jaoks sobib näiteks hommikut alustada päevaplaani tegemisega, sest nii saab iga kord millegi vajaliku tegemise järel selle oma nimekirjast ära kustutada. Kui näed tegevuste kahanemist, oled järjest rohkem motiveeritud järgmiste asjade kiiremini tegemisest. Mõtle välja süsteem, mis sinu puhul toimiks, ja hakka seda tegema.

Allikas: Career Girl Daily