Kui inimesel on mure, siis see kandub tema südamest kuhugi tema kehas. See koht ei pruugi olla valulik, aga see koht annab endast vahest märku. Inimesel ei oleks tegelikult mingit ohtu haigestuda, kui ta vaataks enda sisse ja küsiks: "Mis mul hetkel viga on? Mida mu keha vajaks? Kas ma olen terve?"

See võib tunduda ebanormaalne või esoteeriline aga kogu meie maailm koosneb ju vaid veest ja energiast. Energia ei ole vaid silmaga nähtav ja tajutav. See energia on meie sees ja vedelikuna väga hästi juhitav. 90% meie kehast on vedelik. Luud ja lihased ei tee meid haigeks. Vedeliku ehk vere voolavus, konsistents ja selle võimas energia ehk võimsus. Mis see tähendab? Vikipeedia vastab täpselt: „Veri toimetab toitaineid nende imendumise või ladestumise kohtadest sinna, kus nad ära tarvitatakse. Sealt toob veri metaboliite erituselunditesse või nende edasise kasutamise paikadesse. Veri transpordib hapnikku kopsudest hingavatele kudedele.

Miks ma täna sellest räägin? Miks ma püüan selgitada või juhtida tähelepanu millelegi, mis pole justkui minu valdkond?

Inimese mure kandub edasi verega sinna, kus tal on kõige mugavam. Kui sinu kõige haigem koht on neerud, siis just sinna kandub sinu mure või stress mingi totaalselt mõttetu asja pärast. Sinu keha ei ladesta vaid rasva. Ta ladestab kurbust, viha, masendust, süütunnet jne. Need emotsioonid on kõik kuskil sinu kehas peidus. Kui sinu keha hakkab sulle mingil hetkel märku andma, et midagi on valesti, siis väljendub see valus. Sa tunned füüsilist valu. Selle valu on põhjustanud paljud erinevad tegurid, kuid kindlasti on üks nendest teguritest sinu vale emotsioon ehk pinge.

Kuidas sellest pingest vabaneda?

Kuula ja lase enda kehal endale seda ütelda. On selline tehnoloogia nagu seda on rännak. Rännak oma enda kehasse. Mis see tähendab?

Rännak on oma emotsioonidega kohtumine iseendas. See on justkui ookeani põhjas snorgeldamine. Iial ei tea, mis sa leida võid.

Ma annan sulle võimaluse seda kõike ise kogeda. Kui sul on pisutki aega ja tahtmist, siis tee see rännak juba täna õhtul. Ma annan sulle selleks väga lihtsad juhised.

Hinga sügavalt sisse ja välja. Tee seda vähemalt 3x. Kuula enda hingamist ja kui meel tahab rändama minna, las ta läheb. Sina tule tagasi ja kuula oma hingamise sügavat heli. Tunne, kuidas sa muutud aina suuremaks, kergemaks, avatumaks. Pööra enda kinnised silmad justkui enda keha sisse. Palu neil minna kehas kohta, kus on pinge. Kui sellel kohal oleks sulle mingi sõnum, siis lase tal endale midagi öelda. Ole kohal ja kuula. Kuidas need sõnad panevad sind tundma? Ole avatud sellele, mida su keha sulle öelda püüab. Nüüd ava end armastuse tundele ja kallista seda tunnet, mis sinu keha pinges hoiab. Lase tal sulanduda sellesse armastuse tundesse, mis sinu hing sulle pakub. Kui vaja, mine veel sügavamale ja küsi uuesti. Mis on selle pinge nimi, mis tunnet see pinge esindab?

Sinu keha on sulle tänulik selle puhastuse ja tähelepanu eest. Kui sa oled lõpetanud, siis täna oma keha selle armastuse ja hoole eest.