Heike on armastav naine, kahe toreda lapse ema ja ettevõtja. Ta tegeles aastaid vaimu ja hinge harimisega: tegi joogat, luges sadu enesearengule suunatud raamatuid ja käis koolitustel, kuid soovitud tulemuste ja unistuste realiseerimiseni ei jõudnud... Puudus süsteem, kuidas õpitut unistuste elu loomiseks kasutada. Ta kirjutas raamatu just enda läbimurdest ning taipamisest, et meil kõigil on elus võrdsed võimalused luua just selline elu, mida me südamest soovime. Selle eelduseks on iseenda olemuse mõistmine: kes ma olen ja mida ma soovin. Heike avastas, et tänulikkuse igapäevane praktiseerimine tõstab tema energiataset märkimisväärselt juba väga lühikese aja jooksul. Ta garanteerib, et tänulikkust järjepidevalt praktiseerides avastad endas loovuse, püsid terve ja oled võimeline tundma rõõmu väikestest asjadest, paranevad suhted lähedaste, sõprade ja kolleegidega.

Alati on põhjust olla tänulik

“Tänulikkuse abil saad oma ellu tuua kõike seda, mida soovid. Kui suudad eelistada positiivseid mõtteid erinevates olukordades, püsid optimistlikuna, tõmbad ligi positiivseid inimesi ja sündmusi. Tõenäoliselt saavutad kiiremini ja lihtsamalt ka oma eesmärgid elus,” kinnitab Heike. “Oleme harjunud keskenduma negatiivsele ja sellele, mis on halvasti, selle asemel, et märgata, mis on hästi. Võid arvata, et sul pole millegi eest tänulik olla. Mõtle hetkeks, kas see on tõesti nii? Tänulik võib olla näiteks nendel kuuel põhjusel.

1. Ma olen elus.

Olen tänulik elu, iga hetke ja õppetunni eest. Oskus püsida hetkes ja seda nautida, muudab sinu elu tunduvalt lihtsamaks. Enam ei pea sa mõtlema minevikus tehtud vigadele või sellele, mis tulevikus võib valesti minna. Naudi teekonda!

2. Mul on võimalus luua iga päev oma unistuste elu

Elame ajastul, kus on lõpmatu hulk võimalusi, et luua just selline unistuste elu nagu soovid. Usk iseenda võimekusse aitab näha võimalusi. Hakka neid märkama. Ka igas keerulises olukorras on midagi õpetlikku, et areneksime ja õpiksime inimesena.

3. Mul on hea tervis

Olen tänulik, et mu keha on terve ja meel rõõmus. Vali rõõmsaid mõtteid, et keha ei koguks endasse negatiivseid energiatõkkeid, mida vormida haigusteks. Isegi kui see on juhtunud, on haigused õpetajatena toonud sõnumi muudatuste vajadusest. Muutus on minu enda kätes. Armastus elu ja enda vastu aitab mind terveneda.

4. Inimeste üle minu elus

Olen tänulik oma pere ja sõprade eest, keda armastan. Kui sinu elus ei ole selliseid inimesi, siis usu, et oled õigel teel ja peagi kohtud nendega.

5. Raskete aegade eest

Keeruline on olla tänulik raskuste eest, mida elu meile toob. Näe keerulises olukorras võimalusi kiiremini jõuda enda jaoks õigete otsusteni. Öö ja päev, mõõn ja tõus – looduses vahelduvad tingimused. Inimene on osa loodusest. Lainetena muutuvad olukorrad on normaalne. Kõik ei saa kogu aeg hästi olla, ikka tuleb elus ette väiksemaid või suuremaid katsumusi, mida peame lahendama. Selle juures on oluline meie enda hoiak ja vaatenurk. Hoia oma tähelepanu sellel, mis on hästi ja ka kõige keerulisemad probleemid leiavad lahenduse.

6. Asjade eest, mida mul veel ei ole

Jah, sa lugesid õigesti. Kasuta oma kujutlusvõimet ja proovi olla tänulik asjade eest, mida sul veel pole, aga sooviksid väga oma ellu. Mõtle tänutundega esemeetele, tegevustele, tunnetele, mida oma ellu soovid. Heikele väga meeldib öelda: “Mõtled halvast, saad halba, mõtled heast, saad head. Mitte midagi mõeldes ei tea sa kunagi täpselt, mida saad.”

“Sa ei õppinud ühe päevaga selgeks, kuidas lugeda või kirjutada, nii vajab ka tänulikkuse praktiseerimine harjutamist. Anna endale aega. Tänulikkus on õpitav, järjepideval praktiseerimisel saab sinust meister, kes märkab positiivset ja teab, et elul on alati midagi head pakkuda,” ütleb Heike.