Augustis algav lõikuskuu on omakorda aeg, mil lõigata vilju, mida eelneva aasta ja looduse ringi ning kuuma heinakuu vältel on hoolega küpsetatud, väetatud ja väestatud.

Pakun täna täna, juuli viimasel päeval võimalust igaühele iseseisvalt oma heinakuule pilk heita. Juhendid selleks on siin:

1. Leia omale koht, kus olla üksi vaikuses. Ideaalne, kui see koht saaks olla kusagil looduses, nt viljapõllul. Kui Sul on võimalus olla sellises kohas, siis alustuseks vaatle seda, saa temaga sõbraks, tunne seda kohta, kus viibid. Kui Sa ei saa olla päriselt looduses, siis sule silmad ja kujutle end päikselisele põllule ja vaatle samamoodi. Kujutle, et see on Sinu elupõld, kus on kõik Sinu tegemised, soovid ja unistused. Mis koht see on? On see Sulle tuttav? On seal meeldiv? Tunne tuuleõhku ja päikest oma nahal, vaata silmapiiri. Taju ja näe tervet põldu, ära keskendu detailidele.

2. Olles tunde selles kohas kätte saanud, sule silmad ja tule fookusega iseenda juurde. Vaatle ja küsi endalt:
- Milline olen mina sel põllul?
- Kus ma asun- kas põllu keskel või kummaski ääres?
- Millised tunded minus on seda põldu vaadeldes?
- Mis tekitab põldu vaadeldes rõõmu ja rahulolu? Mida olen harinud piisavalt?
- Mis on see, mida võiks olla rohkem või vähem?
- Mida tahaksin muuta, et viljade lõikus oleks minu jaoks parim?

Luba mõlemas etapis tulla kõigil vastustel, mõtetel, tunnetel, aimdustel, aistingutel, tunnetel — ka kõige pisemail ja ebaloogilisemail. Lihtsalt märka kõiki, eriti neid, mis üllatavad või pälvivad esimese reaktsioonina hinnangu „See on mingi jama!”. Ära püüa kohe kõigest aru saada. Taipamised tulevad tihti hiljem.

3. Pane vaba vooluna vastused kirja. Läbi kirjutamine aitab kogetus selgust luua ning sõnadel vabalt voolata lastes võivad avaneda veel uued nüansid.

Head kokkuvõtete tegemist ja kohtumiseni ja lõõgastaval viljade noppimisel augustis!

Kui soovid mõne kerkinud küsimuse või teemaga tegelda ning kogetut analüüsida terapeudi abiga, siis minuga saab kontakti FB-s!