Kui üks inimene käitub teisega ebaviisakalt, mõjutab see ka seda inimest ennast ja lõpuks võib juhtuda, et kamp inimesi on teineteise peale pahased. Aga tegelikult on olemas ka mõned reaalsed põhjused, mis sellist käitumist soodustada võivad:

1. Neil on väga halb päev

Kui kellelgi on halb päev, käituvad nad ka end ümbritsevate inimestega külmemalt kui muidu. Võib jääda mulje nagu neil oleks eriti halb tuju, kuigi see reaalsuses ei pruugi isegi nii olla. Võimalik, et ta ei taha olla ebaviisakas, aga sina lihtsalt tunnetad seda tema puhul ja see, kuidas sa nüüd käitud, loeb väga palju.

Ja kui tal tõesti ongi halb päev, on suur tõenäosus, et ta vabandab su ees homme.

2. Neil on sinuga seoses negatiivseid tundeid

Kui sa kellelegi ei meeldi, ei pruugi nad isegi teeselda, et see nii pole. Nad ongi su vastu ebaviisakad ja teevad kõik, et sind maha teha. Ja vahet pole, kas tead, miks sa neile ei meeldi või mitte, see niikuinii ei loe.

3. Neil on madal enesehinnang

Vahel kipuvad madala enesehinnanguga inimesed teisi inimesi ründama. Nad teevad end ümbritsevaid inimesi maha, et end ise paremini tunda.

4. Nad ei oska oma negatiivseid emotsioone tagasi hoida

Mõned inimesed lihtsalt ei teagi, kuidas oma negatiivseid emotsioone tagasi hoida. Nad peaksid reaalsuses võtma hetke, et asjad läbi mõelda ja hingata, aga nad ei suuda seda teha. Ja need inimesed kipuvad ka isegi pisikeste probleemide puhul üle mõtlema.

5. Neil on halb kodune kasvatus

Inimesed, kes kasvasid üles uskudes, et nad peavad saama kõik, mis nad tahavad, kipuvad olema ka snoobilikumad kui teised. Nad teevad kõik, mis vaja, et asjad läheksid nii nagu nemad tahavad ja sina ei suuda neid peatada. Selliseid inimesi tasuks tegelikult vältida.

6. Nad arvavad, et nad on teistest paremad (ka sinust)

Paraku on siin maailmas ka inimesi, kes arvavad, et nad on kõigist teistest inimestest paremad. Nad arvavad, et sa oled neist halvem, mistõttu võib sinuga ka halvemini käituda. Neil pole probleemi sinust üle astuda, sest nende jaoks oled sa niikuinii neist madalamal tasemel. See on täielik rumalus, aga paraku on sellist käitumist järjest rohkem.

7. Neil on stress ja nad ei saa arugi, et nad käituvad ebaviisakalt

Sageli kogevad inimesed ekstreemset stressi ja näed sa seda või mitte, nad kipuvad seetõttu ka ebaviisakalt käituma. Võimalik, et nad tahavadki pigem üksi olla, aga ei oska seda paluda või on neil mõni muu probleem. Nad ei taha igal juhul su tundeid haavata, aga üheksal korral kümnest nad teevad seda.

8. Nad ei oska suhelda

Kui inimesed ei oska viisakalt suhelda või ei mõista su kehakeelt, kipuvad nad olema ülbemad ega pruugi seda ise mõistagi. Viis, kuidas me asjadele reageerime, ei pruugi alati olla päris selline, nagu me ise tahaksime. Ja tõsiselt, proovi seda mitte südamesse võtta.

Kuidas käituda?

Aeg-ajalt satume me kõik olukorda, kus keegi on meie vastu ülbe. Selle asemel, et nende käitumisele samaga vastata, peaksime andma endast parima, et olukorda parandada. Aga olles selle ära öelnud, on tõsiasi ka see, et me ei tohi lasta kellelgi endast suvaliselt üle astuda. Tea, kus on su piirid ja ära lase end ära kasutada.

Allikas: Awareness Act