Sellest ei saa üle ega ümber: su elu/keha/hetkeolukord peegeldab välja seda, mida sa oma sisemuses tunned.

Kindlasti ütled selle peale, et sa ei teinud midagi selleks, et saada endale vägivaldne partner, tülid lastega, lärmakas naaber, katkine auto, petjast peika jne. Aga grupp eksperte ütleb, et tegid küll. Su mõtlemine on vale. Muuda oma mõtlemist nende kaheksa asja osas ja näed, mis muutuma hakkab:

1. Sa jääd kinni sellesse, mis ei tööta või välja ei tule

Tagasilöögid löövad loomulikult rivist välja, see ongi täiesti normaalne. Aga nendest on võimalik õppida ja edasi minna. Paljud aga jäävad ebaõnnestumisse kinni, ketravad neid nädalaid, kuid ja aastaidki oma peas ega suuda rõõmu tunda sellest, mis tegelikult kõik hästi on. Kui palju oled sa mõelnud sellele, kas kallim on ikka SEE ÕIGE, selle asemel et temaga koos olemisest lihtsalt rõõmu tunda ja nautida seda head, mida te koos loote? Mida rohkem sa keskendud negatiivsele, seda rohkem sa negatiivsust oma ellu saad.

2. Vingud ja virised pidevalt

Kõik oma tunded valad sa sõnadesse ja tegudesse, sest sinu meelest kõik kohtlevad sind ebaõiglaselt: elu, kaaslane, lapsed, töö, ülemus, vanemad, sõbrad, lemmikloom… põhjuse vingumiseks leiab alati.

Sellesse rütmi jäädes kinnitad sa endale kaht täiesti mõttetut asja:

a) Keegi või miski on vastutav sinu õnne/õnnetuse eest.

b) Sa annad negatiivsusele rohkem energiat ja tugevdad seda sel moel veelgi.

See, millele sa keskendud ja millele kõige rohkem tähelepanu pöörad, võimendub ja kasvab!

3. Sul on hulk paranemata hingehaavu

Kui märkad, et su elus on tihti situatsioone, mis sulle haiget teevad või inimesed, kes käituvad teatud mustri järgi, tuleks seda võtta kui märget: elu püüab su haavu parandada, andes sulle võimaluse õppida ja oma minevikuprobleemidd lõpuks lahendada. Iga haav paraneb kiiremini, kui see on lahti võetud, puhastatud, desinfitseeritud ja suletud. Hingehaavad ei saa samuti enne paraneda kui sa pole nendele tähelepanu pööranud.

4. Usud, et sa pole väärt

See on sügava lapsepõvetrauma tulemus, mida tõepoolest ei ole lihtne parandada ja millest ei ole niisama lihtne välja tulla. Aga paraku on muster selline, et need, kes on tulnud perest, kus vaimne ja füüsiline vägivald on olnud igapäevased, jätakavad sama rada ka enda loodud peres. Samuti satuvad kodus peksa saanud, alandatud või seksuaalselt väärkoheldud naised suurema tõenäosusega vägivaldsete meeste kätte.

5. Kordad alateadlikult halbu mustreid

Kõik, mida sa näed ja koged, salvestub su teadvusesse ning ujub sealt välja kõige ootamatumal hetkel. Enamik mustreid liigub justkui ringiratast ja kordab ennast ikka ja jälle — nagu eelmises punktiski kirjeldasime. Piisab esiteks märkamisest, teiseks teadvustamisest ja kolmandaks teadlikust otsusest oma käitumist muuta.

6. Sa ei luba endal õnnelik olla

Kõlab tobedalt, aga nii paljud inimesed keelavad endale õnne, sest nad ei ole sellega harjunud ja õnnetunne paneb neid ennast imelikult/harjumuspäratult tundma. Kui sina oled ka selline, kes ei tunne end õnnelikuna mugavalt, kahtlustab, et midagi on valesti, kui kõik läheb liiga hästi, ei suuda lõõgastuda ja lustida? Siis oled ka sina endale õnne ära keelanud.

Põhjuseid on mitmeid: võib-olla nägid, kuidas su vanemad olid õnnetud ja kodus oli masendav õhkkond, sulle sisestati, et sa ei saa õnnelikuks enne, kui oled täitnud teatud tingimused (kehakaal, palganumber vms), sulle räägiti, et rikkad ja edukad inimesed on isekad, niisama istuda ja rahulikult lõõgastuda ei tohi, sest see on logelemine…. kõik sellised laused ja mõtted takistavad sul õnnelikuks saamast ning viivad sind sellistele radadele, kus kohtad teisi samasuguseid õnnetukesi, kes sulle absoluutselt mitte midagi head kaasa ei too.

7. Sa ei õpi oma kogemustest

Mis ühtlasti tähendab ka seda, et sa ei ole enda vastu aus. Kui midagi läheb valesti, kas sa näed selles ka oma rolli või süüdistad kõiges teisi? Kui kolleegi tunnustatakse hea töö eest, kas oled tema edu üle rõõmus või vihastad? Aga miks vihastad? On see hoopis armukadedes, ebakindlus või äkki hoopis hirm? Selle asemel, et vaadata endasse ja uurida välja, kust see halb emotsioon tuleb ning mis selle taga on, suunad sa selle vihaks oma kolleegi vastu ja leiad vigu kõiges, mis ta teeb. Mida kiiremini sa sellise käitumise lõpetad, seda kiiremini kaovad su elust inimesed, kes panevad sind su väärtuses kahtlema, sest taolised puugid ei haagi end eneseteadlike ja rahulolevate inimeste külge.

8. Sul pole üldse piire

Muidugi on hea olla tore, lahke ja abivalmis, aga kui sa ei suuda öelda kindlat ei ka neile asjadele, mis sulle halvasti mõjuvad, siis see ongi ju kõige parem viis ennast probleemidesse mässida! Eriti meelitad sa niimoodi enda juurde vägivaldseid inimesi, kes just taoliste nõrgukeste heasüdamlikkusest energiat ammutavadki! See, kas lased endaga halvasti käituda või mitte, sõltub ainult sellest, kui palju austust sul enda vastu on. Sa ei pea meeldima kellelegi ega tegema midagi kellegi heaks, kes sind halvasti kohtleb, alusta sellest, et ütle talle üks kord ära ja jää endale kindlaks!

Allikas: The Daily Net