Me kõik teame neid inimesi, kes annavad nii kodus kui tööl endast alati kõik. Sisimas kadestame neid ja mõtleme, et kuidas nad küll jaksavad. Seda me aga ei tea, et nad võivad olla täiesti läbipõlenud, aga nad ei oska enam muud moodi. Perfektsionismist on saanud nende igapäev.

Kui sa oled ka üks nendest, kes ei ole veel alla andnud ja püüdleb idealismi poole, siis siin on põhjused, miks sa peaksid kohe lõpetama.

See on alateadlik kinnisidee

Kui sa tahad, et kõik su ümber oleks perfektne, on see seotud sinu psühholoogiaga. Sa oled millegipärast hakanud mõtlema, et ainult sina saad iga asjaga hakkama. Sa ei usalda mitte ühtegi teist inimest või kardad, et nad ei oska, niiet sa oled arvamusel, et ainult sina üksinda suudad selle ära teha. Kuid sellega teed endale suure karuteene. Kui sa pidevalt keeldud inimeste abist ja süüdistad neid oskamatuses, siis varsti ei paku enam keegi sulle abistavat kätt. Ka mitte siis, kui sa seda väga vajaksid.

See on teiste inimeste jaoks frustreeriv

Kui sa püüad kogu aeg teha kõike enda ümber ideaalselt, muutub see sinu lähedaste inimeste jaoks tüütuks. Nad on arvatavasti proovinud sulle sadu kordi selgeks teha, et sa lõpetaksid ja see ei ole sulle kasulik, aga sa keeldud neid kuulamast. Väga raske on abi vastu võtta, kui oled terve elu ühtemoodi teinud — aga kui perekond ja sõbrad soovivad sulle head, siis proovi kasvõi üks kord nende abi aktsepteerida. Sa võid ju alati juhendada, kuidas sa tahad, et mingi asi saaks tehtud.

Sellest on rohkem kahju kui kasu

Sa võid ekslikult olla siiamaani arvanud, et sinu perfektsionism parandab maailma ja sa aitad inimesi enda ümber, kuid kahjuks on see hoopis vastupidi. Lõpuks avastad sa end üksikuna ilma sõprade ja hobideta, sest terve su aeg on kulunud “maailma parandamisele” ja iga asja õigesti tegemisele. Proovi hakata vabamalt võtma ja sa näed, kui mõttetu on püüelda millegi poole, mida ei saa ükski inimene saavutada.

Allikas: YourTango