Meesteringis on mehed nagu vennad

Aktiivmeditatsioon on meditatsioon läbi aktiivse kehalise tegevuse, mis avab inimese alateadvust. “See on väga vajalik, sest aktiivse tegevusega tuleme peast välja ja meie alateadvus saab avaneda. Lihasmälu hoiab kunagi saadud traumasid kinni. Aktiivse tegevusega saame seda kôige paremini avada,” räägib aktiivmeditatsiooni õpetaja Tiit Trofimov.

Iga Tiidu meditatsioonitund algab meesteringiga. See on koht, kus meestel on võimalus end turvaliselt avada. Nad on vennaskonnas.

Keha vabaks

“Aktiivmeditatsioon aitab muuta keha vabamaks. Meestel on lihtsam saavutada kontakti alateadvusega aktiivse liikumise abil, kuna nad kipuvad hoidma keha väga pinges ja hoiavad sellega ka kehaenergeetikat pinges,” lausub Tiit. Aktiivmeditatsioon sisaldab tantsimist ja raputamist, millega vabastame märkamatult alateadvuse programmid, mis pärsivad meie energia vaba liikumist.

Ei tunnete kinnihoidmisele

“Eriti võimas on see siis, kui osalejateks on ainult mehed. Nad toimivad kui üks vennaskond ja lasevad juhtuda kõigel, mis juhtuma peab. Kui oled kontaktis oma tunnetega, siis su keha vibratsioon saab vabalt liikuda, sest keha ei tegele enam tunnete kinnihoidmisega, ja see omakorda tõstab kehavibratsiooni kõrgemaks,” selgitab Tiit.

28.-29. juulini toimub Haapsalus Joogafestival, kus aktiivmeditatsioonist meestele tuleb rääkima Tiit Trofimov. Viimased kümmekond aastat on Tiit tegelenud teadliku enesearenguga. Tiit tegutseb peaasjalikult kundalini tantra ja jooga õpetajana, sidekoemassaaži terapeudina, ekstaatiliste tantsupidude ja Bali väereiside korraldajana ja on üks “Vaba mehe tee” suurseminaride korraldajatest. Tiit on õppinud ja praktiseerinud erinevaid Osho meditatsioone ja käinud kogemas meditatsioone Osho Rahvusvahelises Meditatsiooni Keskuses Punes.