1. Hirm teha asju üksinda. Sa ei vaja alati teisi inimesi kampa, et millegagi hakkama saada. Vahel on tore teha asju üksinda ja iseendale.

2. See, et sul pole elus suurt armastust, kuigi nüüd ju juba võiks olla. Elu ei pea keerlema ainult teise inimese ümber. Kogu aja, mille raiskad võimaliku kallima leidmisele, võiksid hoopis kulutada elamisele. Ela igas hetkes.

3. Sinu ebakindlused. Meil kõigil on need olemas. Lase lahti mõttest, et sa oled halb või nõrk inimene, sest oled aeg-ajalt ebakindel. Sul on õigus olla ebakindel. Sa oled inimene. Lihtsalt proovi neid järjest enam hinnata, mitte nende vastu võidelda või teeselda, et neid pole olemas.

4. Miks inimesed, keda sooviksid jätkuvalt enda ellu, lahkusid. Kas sa üldse leiad sellele küsimusele kunagi päriselt vastuse?

5. Tunne, et sinust ei piisa. Tõenäoliselt tunneb iga inimene end vahel nii. Hinga sügavalt sisse ja seejärel lase sel minna.

6. Milline elu oleks, kui oleksid mõne asja teisiti teinud. Sa ajad end hulluks, kui sa pidevalt nii mõtled. Õpi praegust hetke armastama. Lase mis-oleks-kui mõtetel minna.

7. Miks mõned inimesed, et vasta sinu ootustele. Kui nad ei vasta sinu ootustele, siis lihtsalt lahku. Sa ei pea taluma inimesi, kes sulle pidevalt pettumuse valmistavad.

8. Miks su eelnevad suhted purunesid. Sellele küsimusele on väga palju erinevaid vastuseid ja sa ei tea iial, milline neist päriselt tõsi on ja milline on su kujutlusvõime vili. Ära küsi küsimusi, millele pole vastuseid ja seda eriti siis, kui räägime eksidest ja purunenud suhetest.

9. Sunnid end kedagi armastama. Kui sa kedagi ei armasta, siis ära püüa veenda end tundma vastupidist. Kui armastust pole, siis seda lihtsalt ei olegi. Ära valeta endale, sest tõenäoliselt teed sellega teisele inimesele lõpuks hoopis haiget.

10. Kas elu läheb ikka plaani järgi? Su teel saab olema takistusi ja mägesid, mille otsa sa ei jaksa ronida ning elu ei lähegi alati nii nagu sa lootsid. Ole avatud suhtumisega ja paindlik ning võta muutusi enesekindlamalt vastu.

11. Mõtled, kas jääd igavesti vallaliseks. Õpi olema õnnelik ka vallalisena, sest sa tõepoolest ei vaja selleks teist inimest enda kõrvale.

12. Miks su keha pole enam selline nagu 18aastaselt. Su keha on jätkuvalt imeline ja muutub terve elu jooksul. Ole igal hommikul ärgates tänulik, et su keha üldse ärkab ja selle sees peitub süda, mis jätkuvalt tuksub.

13. Võrdled enda elu läbi sotsiaalmeedia enda sõprade omadega. Sotsiaalmeediat saab võrrelda vistriku peitepulgaga peitmisega. Sa peidad selle küll kodust lahkudes ära, et teised inimesed seda ei näeks, aga kui koju jõuad ja näo puhtaks pesed, on punnike ikka alles. Sotsiaalmeedia ongi iga inimese peitepulk. See jätab neist parema mulje, kui nad tegelikult on.

14. Võrdled oma sõprade asju enda omadega. Olgu selleks siis nende riided, suhted, keha või mis iganes — lõpeta kohe!

15. Soovid muuta asju, mida pole võimalik muuta. Maailmas on palju asju, mida saab muuta, aga on ka asju, mida ei saa. Sa ei saa muuta oma minevikku ja sageli ka mitte seda, mida teised inimesed su vastu tunnevad. Sina ei ole selles süüdi.

16. Tunned end halvasti, et sa ei taha midagi teha. Sa ei peagi alati kõike kaasa tegema. Nii lihtne ongi. Sa ei pea selle pärast vabandust paluma. See on sinu elu ja sina otsustad, mida sa teha tahad ja mida mitte.

17. Kui palju sõpru sul on või ei ole. Ära tee asju selleks, et olla populaarne ja ära muretse selle pärast, kui mitu sõpra sul on. Muretse kvaliteedi pärast.

18. Kui palju raha sul on või ei ole. Raha ja õnn ei käi alati käsikäes. Oleks muidugi tore, kui kõik inimesed saaksid luksuslikku elustiili endale lubada, aga see nõuab ka palju tööd. Anna lihtsalt endast parim.

19. Miks sul ikka veel unistuste töökohta pole. Sa oled siin maailmas olnud 25 aastat. Aega on. Tööta nende unistuste nimel ja ära kunagi alla anna!

20. Hirm kohata oma ekskutti. Ära lase oma eksil end takistada ega oma elu rikkuda. Isegi siis, kui sa teda ikka veel vihkad või armastad, ela oma elu nagu teda polekski enam olemas, sest sinu jaoks ju ei olegi.

21. Kas kõik on ideaalne või mitte. Proovi elada oma elu võimalikult hästi ja ümbritse end inimestega, keda armastad ja inimestega, kes ka sind armastavad.

22. Hirm muutuste ees. Kõige hirmsam asi muutuste juures on see, et sa ei tea, mis nüüd juhtuma hakkab. Aga sa ei peagi teadma. Vahel leiad õiged vastused järk-järgult.

23. Piinlikkustunne (ükskõik, mille tõttu). Sa ei pea end kogu aeg halvasti tundma. Olgu tegemist siis sinu töö, kodu või millega iganes, kui oled õnnetu, muuda olukorda, aga ära tunne piinlikkust — see on väsitav.

24. Oskamatus leppida asjadega, mis lõppevad. Tõenäoliselt sa juba tead seda, aga kõik ei kestagi igavesti. Lepi sellega, et mõned lõpud on keerulisemad, sest vastasel juhul on võimatu edasi liikuda.

25. Mida teised inimesed sinust arvavad. Tõenäoliselt on sul olulisemaid asju, mille üle muretseda, kui see, mida teised sinust mõtlevad. Ole sina ise, ole inimene, kes sa olla tahad, sest need, kes sind hukka mõistavad, seda ise teha ei julge.

Allikas: Thought Catalog