Et uutes situatsioonides paremini kohaneda, on kõigepealt vaja selgeks õppida teistega normaalne suhtlemine. Selleks on vaja osata iseennast tutvustada ja seda tehes mitte häbelik olla. Kuidas seda teha?

Tutvusta ennast inimestele lühidalt ja konkreetselt

“Tere, mina olen Madis. Kes sina oled?“ — see lause annab juba informatsiooni ja näitab, et sa oled huvitatud ka vestluskaaslasega suhtlemisest. Samuti võib peale nimedevahetamist öelda, kust sa pärit oled ja uurida, kust teine inimene on pärit. Ka see tekitab juurde uue vestlusteema. Kõige selle juures võiks suruda ka kaaslase kätt, see on märk viisakusest.

Esita endale väljakutse

Kui sa oled ihuüksinda mõnes uues olukorras, ütle endale, et sa pead vähemalt kolme inimesega jutule saama. Kui sa oled aga seal olukorras kellegagi koos, siis paku talle välja, et te mõlemad proovite suhelda teiste inimestega. See võib alguses tunduda hirmus, aga hiljem saad olla enda üle uhke ja ehk saad ka mõne tutvuse, mis kestab pikka aega. Sel juhul on see ju täiesti väärt seda alguse hirmu.

Küsi küsimusi

Kui sa tahad kellegagi jutu peale saada, aga ei ole päris kindel, kuidas, siis kõige lollikindlam viis on huvi üles näidata ja küsimusi küsida. Peol olles on selleks ideaalne küsimus: “Kuidas sina peokorraldajaga tuttav oled?” Samuti saab ära kasutada keskkonda. Toas olles rääkida asjadest, õues olles ilmast… Ole loominguline. Kui tõesti ei oska millestki rääkida, siis kolm suurt teemaplokki — toit, muusika ja sport — aitavad alati hädast välja.

Küsi abi

Ükskõik mis situatsioonis sa ka ei oleks, inimesed ei vasta tavaliselt normaalsele ja lihtsale abipalvele eitavalt. Poes olles võib pikemalt inimeselt paluda, et ta sulle kõrgemalt riiulilt midagi ulataks. Välismaal mõnda muuseumi külastades uurida kelleltki, kas ta teab mõnda läheduses asuvat head söögikohta. Võimalusi on lõputult.

Kasuta oma huumorisoont

Kui sa tunned, et hakkad vestluses midagi kihva keerama või vestluskaaslane ei võta vedu, siis hea huumor lahendab alati olukorra. Hea oleks muidugi kasvõi natukene seda inimest teada või osata teda kiiresti analüüsida, et olla kindel, et sinu huumor talle ka peale läheb. Muidu võid kogemata olukorra veelgi hullemaks teha. Naljade jaoks saab inspiratsiooni ammutada keskkonnast.

Allikas: YourTango