Jälgi oma mõtteid. Kas sinu sisekõne enda kohta on toetav ja julgustav või kriitiline ja ohvri positsioonilt lähtuv? Kas sa mõtled positiivselt või negatiivselt? Kas su mõtted toetavad su arengut või oled sa ise enda kõige suurem vaenlane ja takistus?

Vali positiivne pool. Iga asi ja teema on oma olemuselt neutraalne, sina ise saad otsustada, kas see on hea või halb ehk mis sildi sa teemale külge paned. Vali hea, positiivne, kerge ja lustlik pool, sest see tekitab oluliselt parema tunde. Koroonakriisi tõttu kehtestatud eriolukord on neutraalne, kuni sina ütled, et see on midagi halba.

Vastuta ise oma heaolu eest. Ole hästi tähelepanelik, kelle või mille arvele sa oma heaolu paned. Kas sinu tuju mõjutab see, kui abikaasa on jätnud prügi välja viimata või kui laps hilineb? Õnn algab seestpoolt ja kõigepealt pead sina ise õnnelik olema, et maailm su ümber saaks õnnelikumaks muutuda. Sina ise pead esimesena peeglisse naeratama, et peeglist naeratust näha! Kui paljud meist aga ootavad kannatlikult peegli ees, olles nõus naeratama alles siis, kui peegelpilt naeratab.

Vali head tunnet tekitav. Sinu kompass on sinu tunne, ja tunne peab hea olema just nüüd ja praegu, käesolevas hetkes, mitte kuskil ähmases tulevikus. Jälgi oma tunnet ning püüa valida, teha neid asju, mis tekitavad sinus kõige parema tunde. Kui ei suuda valida, siis esita endale kaks valikut ja taju, millise puhul on su tunne parem. Isegi kahe kehva valiku korral tekitab üks natuke vähem halba tunnet. Vali alati see, mis tekitab sinus parema tunde – sinu tunne loob su reaalsust.