Ajakirja Forbes väitel on aga aeg-ajalt depressiooni, ärevuse või muude probleemidega tegelev töötaja pikemas plaanis tööandjale kasulikum.

Värske uuring näitab, et vaimse tervisega seotud probleeme esineb aina sagedamini ja see on muutumas tööandjale järjest suuremaks probleemiks, millega tuleb tegeleda. Vastasel juhul võib töötaja järjest rohkem töölt puududa ja oma tööd halvemini teha. Tööandjale on palju kasulikum, kui nende töötajad võtavad lihtsalt akude laadimiseks paar päeva aastas vabaks, mitte ei jää veelgi haigemaks.

Vaimse tervise päevad on sama olulised kui külmetusega koju jäämise päevad, puhkus või mõni muu palgaga kontorist eemal viibimise vorm. Kui tööandjale on oluline, et ta alluv teeks oma tööd hästi, on täpselt sama oluline, et ka tema ise oleks ülemusena paindlik ja toetaks töötajat just siis, kui ta seda tõeliselt vajab.

Psühholoog David Butlein märgib veel, et kui sinu karjäär nõuab loovat mõtlemist, on väga oluline võtta aeg-ajalt päev iseendale. “Tõestatud on, et stress mõjutab loovust — inimesed, kelle peas toimub võitlus, ei suuda mõelda välja uusi lahendusi, vaid üritavad esmajoones stressi ja kurnatusega võidelda,” selgitab ta. “Vaimne tervis on loovuse säilitamisel väga oluline.” Kui võtad aja maha, võid leida inspiratsiooni, et oma unistused või suured ideed kiiremini täide viia.

Allikas: Well+Good