1. Mitte midagi hullu ei juhtunud

Esmalt muidugi vajad pisut aega, et ennast haletseda, õnnetu olla, nutta ja sõpradele kurta. Su söögiisu kaob ja öösiti ei tule und. Tavaliselt on kõige raskem periood kolm kuud pärast lahkuminekut. Siis ei tohiks teha elumuutvaid otsuseid, küll aga eemaldada oma kodust ja vaateväljast kõik asjad, mis haiget teevad ning pöörata tähelepanu oma välimusele ja heaolule. Ja siis jõuab kätte see hetk, kus oled valmis edasi liikuma, sest mõistad, et tegelikult on kõik väga hästi ja hakkad nägema, mida elul sulle veel pakkuda on.

2. Sa tegelikult ei tundnudki ennast

Tihti teevad inimesed suhetes nii palju kompromisse, et nad kaotavad iseennast sinna vahele täiesti ära. Partnerile pettumuse valmistamise hirmus vaikitakse oma soovid maha ning tehakse kõike nende soovide kohaselt — suheldakse nende sõpradega, osaletakse nende hobidel, käiakse nende valitud filme vaatamas ja nemad otsustavad ka puhkusereisi sihtkohad. Aga nüüd on sul võimalik teha kõike seda, mida sa ise tahad ja sa ei pea kelleltki luba küsima ega kellegi arvamusega arvestama. Kas avastad, et sa tegelikult ei viitsi üldse süüa teha, su korteri sisustus käib närvidele või et oled mitu aastat suusareisil käinud, kuigi tegelikult ihaldas hing hoopis sooja mere äärde liivarnada. ja nüüd saadki seda kõike teha!

3. Kui oluline on aeg iseendaga

Tõmba nüüd kõik juhtmed seinast, nii piltlikult öeldes kui otseses mõttes ja võta need mõned tunnid või päevad iseendale. Hinga rahulikult, mediteeri, leba vaikuses ja kuula oma sisehäält, mis ütleb sulle, milline on õige järgmine samm ja kuidas edasi. Siiani oled selle hääle vaikima sundinud, sest pole tahtnud olla isekas, aga nüüd otsi ta üles ja kuula, mis tal öelda on. Sa avastad, kui hea on olla üksinda ja nautida iseenda mõtteid ja teada saada, mida sa tegelikult tahad.

4. Palju parem on olla üksik kui tunda end suhtes üksildasena

Hirm üksinduse ees hoiab koos nii paljusid paare, kes tegelikult peaks juba ammu oma teed minema. Keegi ei taha üksi minna kinno, teatrisse, sõbra pulma või kohvikusse sööma, ka nädalavahetused ja puhkused üksinda ei tundu just kõige ahvatlevamad. Aga palju hullem on teha seda kõike koos kellegagi ja tunda end sealjuures üksildasena.

Vallaline olemine ei tähenda üksildust ja see ei ole mingi haigus, mida pead tingimata kiirkorras ravima. See on võimalus ennast tundma õppida, oma vigadest õppida ja oma mõtteid ja soove tundma õppida.

5. Et leida oma ellu see õige inimene, pead kõigepealt valest inimesest lahti laskma

Su teekond on lõppenud, kui oled sihtpunkti jõudnud. Suhtega on sama: kaks inimest kohtuvad, nad õpivad teineteiselt midagi ja kui õppetund on omandatud, muutub suhe igavaks. See on kurb hetk, aga ülioluline selleks, et jõuda enesearengus järgmisele tasemele. Aga enne uue suhte alustamist pead olema vanast 100% üle saanud, muidu ei tule sellest uuest midagi välja.

6. Millised võimalused sulle nüüd avanevad

Kui palju plaane ja unistusi oled oma partneri ja suhte heaolu nimel kõrvale pannud… nüüd on võimalus need kõik teoks teha!

7. Esmalt pead armastama iseennast ja siis jätkub armastust ka teistele

Selleks, et su suhted toimiks, pead olema iseendaga rahujalal ning usalduslikus suhtes. Ütle välja, mis sind häirib ja muretsema paneb ja ole enda vastu alati 100% aus. Ainult nii leiad sa enda kõrvale inimese, keda sa tegelikult soovid ja vajad.

Allikas: Bright Side